Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

D life / Pramenovi, štivo, origami ruža, Krie design, ruževi, nakit, Escentric molecules, Natura Siberica kavijar...

Jeste li ikad pisali blog? To je kao da od života radite priču. Vlastitu priču. O sebi, vi ste tema, no ne samo to. Život je tema sam po sebi, svatko od nas negdje ide, nešto radi, o nečemu razmišlja... Meni je to postao kao neki hobi koji je udaljeniji od svakodnevnog novinarstva, te je zapravo jednostavan jer ga radim usput, a opet je poseban jer kad slažem post, kao da slažem sekvence vlastitog života u jedan niz... Isto tako, nekako sam postala svjesnija stvari koje radim jer stanem, izvadim mobitel i fotkam. Velim, hej ovo je za blog. Hrvoje me već zeza jer me sad za sve pita, buš ovo zblogala? Ono, recimo kad trpam vešmašinu:D. I kad tak slažem ove fotke, pokušavam sastavit neku priču, da se ona logično nadovezuje, i zapravo skužim da se dosta stvari daje uskladiti, desile su mi se slučajno, spontano, a na kraju opet nekak uspijem sve skrpat da je ovo i ono...

Malo filozofira: Dubravka Prpić Znaor, glavna urednica ItGirl.hr

farbanje

I zaključim, a tek smo na početku posta - da je život pun lijepih slika, da se trebamo fokusirat na detalje jer dani prolaze ko ludi i da je zabavno kad lamentiram nad nekom fotkom, a ona je zapravo obična i svakidašnja... I bez tih sitnica život bi bio prazan. Ne znam, možda mi se malo glava ukuhala od alu folije kad brijem ovak...:D Da, bila sam na pramenovima, imala sam ideju da želim više nijansi neke smeđe (i da mi ostavi korijen), pa se moja Ana potrudila da mi složi pramenove na moju kratku kosu, bilo je malo zeznuto, al ona je kul pa je sve fino složila:))). Brijem da bi se Josipi Lisac ovo svidjelo, čista instalacija. Ovo su dolje posude koje je pritom koristila: tri nijanse. Sve smo potrošili...

farbanj22

Nakon foliranja glave, dobila sam novu zurku, sad sam malo kao pustila kosu. Super mi je boja, jer mi je posljednjih godina kosa užasno potamnila i to fakat ne lajkam. Super da postoje sve te kemije koje me spase:D.

farbanje3

Nedavno sam u knjižnici posudila knjigu Roberta Fulghuma Što sam to zaboga učinio. Ja se to nisam pitala nakon promjene boje kose jer Ana super radi, već sam htjela neko funny štivo. Dakle, to su eseji koji na komičan način opisuju stanje naše svakodnevice, kroz oči djeteta, onako naivno. Svatko se može naći u njegovim rečenicama... Opisuje banalne situacije koje proživimo svaki dan, a uvijek je tu neko dijete koje nas podsjeti na jednostvne stvari, iliti da život ne mora biti kompliciran. Ok, to nije tak lako kad čovjek malo odraste i problemi dođu ko neke grinje, ali sigurno od djece i njihove logike možemo mnogo toga naučiti.

knjiga

Kad smo bili klinci, moj brat Zvonimir i ja se nismo svađali ni tukli. Uvijek smo bili ok, onak zajedno "protiv" roditelja. Hehe. Napravil mi je za Valentinovo origami ružu. Ja pitam kaj si to fakat ti napravil? Inače nije neki umjetnički tip, al je fakat emotivac. I on veli da, stvarno ja. Ja velim pa kak?? On veli - upišeš u youtube how to make origami rose. Hahaha kul, velim zakon, kaj bi da nema youtubea?:)) Evo je dolje, skužit ćete je, u sredini:D

cvijece

Ovo su ruže od neki dan s eventa kod Kristine Burje, Krie design, koja je predstavila projekt Redesign. Prepredivne.

krie4

Ona, među ostalom, ima i kul nakit od pleksija.

krie2

A za jest su bili ovu preslatki kolači s imenom projekta, a tu je i srce, bilo je to par dana prije Valentinova.

krie3

Nakon kolača bacila sam se na konkretno. Detalji na njezinoj obleki. Svega tu ima, zakovica, šljokica, điđe, miđe... Ovo, ono, ne znam kaj se više sjaji. Sve bi to. Ja bi to.

krie5

Ovo je jedna super haljina, malo kruti pamuk, fino stoji, optočena svime i svačime.

krie6

Detalj s leđa, jedna haljina koja ima volane. Predivno. I kopčanje - baba i deda.

krie7

Šljokice. Šljokice. I još. Kristina veli da ove stvari idu. Cure kupuju, obožavaju.

krie8

A tek ovo. Napravila je od tog haljinu veliku i malu. Kratku i dugu. To je to. Jedna ima i duboki dekolte. Ajmo, čagica, idealno za plesni podij.

krie11

Ove su mi predivne. Haljine s volanima. Ona gore fotka s leđa, baba i deda kopčanje, to je s ove crne haljine.

krie12

I trenirke idu ono, brutalno. Koštaju oko 700 kuna, al se prodaju ful. U svim bojama. Udobne su i mekane.

krie13

Ovo dolje je sad nova trenirka, malo je s detaljima... Resice i sitne zakovice, preslatko.

krie22

A najprodavanija? Već dulje vrijeme ova dolje haljina, sve njezine bež - crna čipka varijante...

krie55

A sad dio poklona (ovak slučajno + za moj ročkas koji je bil protekli vikend).

make up2

Make-up Illamasqua intense lipgloss nijansa Touch, Illamasqua ruž legendarna nijansa Maneater, i Amway Artistry ruž nijansa Ballet pink.
(na fotki dolje s lijeva na desno swatchevi)

make up

Ballet pink je savršena za dan, a Maneater za večer, ili onak pred večer, čim padne mrak:D A sjajilo, da si malo pojačam ruž ili solo. Brutalno se sjaji. Fantastično je.

nakit

Silvija NottJewelz mi je dala ovu gore narukvicu sa žutim bombicama, malo deblja pletena narukvica... Obožavam njezin nakit, super cura radi.

naocale

A ovo - uber kul naočale iz budućnosti. Ne fakat, ovo su naočale koje snimaju pokret zjenice. Imaju dvije kamere, jedna snima pokrete oka, druga okolinu. I tako kad se to složi, točno se može pratiti gdje gledamo. U centimetar. Naočale sam probala na pressici o istraživanju što točno potrošači gledaju kad kupuju deterdžente. Uglavnom, otkrili su da dosta nas ne primijeti ikonu washload, koja tumači koliko možemo s tim deterdžentom (ili kapsulama, jastučićima...) ostvariti pranja. Vani ekipa uspoređuje washload ikone na tim vrećama, a mi gledamo cijenu po kilaži, a to nije isto. Ja nisam imala pojma za tu ikonu sram me. Uglavnom, to je kao košara s vešom, tak zgleda ta ikona, i ona zapravo najbolje ilustrira koliko pranja možete obaviti s tim deterdžentom. Tako da bismo zapravo trebali cijene uspoređivat u odnosu na te ikone, a ne u odnosu na kilažu...

natura

Balet, obožavam balet. Ovo dvoje, Andreja Solomun i Sven Copony, plesali su na predstavljanju kozmetike Natura Siberica. Uvijek me iznova fascinira kak mogu biti tako lagani, dok se gibaju djeluju eterično, a zapravo je balet jako težak i iziskuje mnogo napora, truda i rada. Poslije su me na njihove odjevne kombinacije podsjetile teksture krema koje smo tamo dobili. Crna je serum, bijela je krema. Cijela linija Absolut Natura SIberica bogata je kavijarom. Serum je više tekući, krema je gušća. Obje divno, lagano mirišu, a kad se stave na lice, ostavljaju mekani trag, koža je stvarno udobna.

natura2

Imaju dobro pakiranje, na okret se izvlače pumpice.

natura3

Općenito je cijelo pakiranje onak luksuzno, posebno, baš kao i sastav. Prirodan, s kavijarom.

natura4

Opet pokloni. Lidija mi je dala ovaj preslatki svijećnjak, a kak ona voli praktične stvari, s jedne strane ima rupu za ovu širiju svijeću, a s donje strane ima za onu malu dušicu:D

poklon1

Lidija mi je dala i ovu dolje narukvicu sa zakovicama, a Alex ovu s tirkiznim kuglicama. Znaju svi da brijem na nakit. Cure, super ste:) A ove naušnice mi je dal frend Pajo, haha zna da je meni svaki dan ko Božić, naravno da ću ove naušnice nosit i u proljeće:)))

poklon2

Vanja mi je dala prsten sa zakovicama, zakon je... Moram ga skinut kad je Bruna u blizini da se ne napikne, al inače nosim. Volim:D

poklon3

Borut mi je dal prigodan poklon Escentric molecules 03 body wash, on je jedan pravi parfem-majstor (ima dućan u Tomićevoj 4 - TOP) ak dođete kod njega u podne budete se stiltali jer top rokne ful glasno pa veli da su neke turistice znale bit u šoku, da kaj to puca???:))  Inače, Escentric molecules je osmislio inovativni njemački parfumer Geza Schoen, a poanta je da se formula miješa s feromonima onog tko nosi miris, bez obzira na spol (miris je unisex) i na taj način stvara se originalan miris, koji je zapravo više od parfema... Kao unikatna kreacija svake osobe. Ovaj gel za tuširanje ima više funkcija, osim što čisti, super hidratizira kožu, te nakon korištenja ona ostaje onako mekana i mirisna. Ne treba parfem...

poklonmolecule

Kutija je savršena. Zelena, sjajna, polu metalik...

poklonmolecule2

Evo nas i do prirode. Prošetala sam svoje feromone po Sljemenu neki dan, a bila sam i na trčanju. Prvo overload Sljemenom. Uglavnom, sve je prepuno prevrnutih stabala. Mama veli da to drveće samo tak zvekne. Ono, da se priroda tak obnavlja. Ja sam si mislila da to mali patuljci prek noći ruše, al ona veli da ne, da je to tak kak ona veli. Jak vjetar i ostale nedaće.

sljeeme1

Priroda veli tebi je kraj i bok, drveće mora dolje. Doći će novo, ne brini. Samo je mijena stalna.

sljeme2

Ko neke lude kreature po šumi, zamrznute u pokretu...

sljeme3

A sad malo trčanje - ak mislite da proljeće nije počelo, pogledajte ovo dolje. Od neki dan. Jaglaci.

trc2

A tu su i šafrani.

trc2a

Puna ih je livada, odnosno šuma...

trc2b

I dok sam se tak muvala šumom, upala sam u brutalno blato. U jednom trenutku sam zabrijala, ono zamisli da upadnem u blato do koljena i ne mogu  se izvuć... Panika. Onda sam se malo požurila...

trc3

A onda sam naišla na šlapu obraslu mahovinom. Ono, pokušala sam ju iščupat, al već ima neke neobične stanare, gmizave, pa sam im ostavila nastambu. Tko kaže gumi nije mjesto u prirodi - ova se šlapa sasvim dobro snašla, iako, fakat ne bu strunula tak lako... Vjerojatno će u njoj živjet generacije kukaca, a ona će i dalje postojano bit zapiknuta u zemlju. Bome je čvrsta, pokušala sam je vuć van... Ko djed i repa, izvući se ne može...

trc4

Kreacija za šumskog čovjeka kad se želi prošetat po doma... Šlapa iz drugog kuta. Kolekcija proljeće 2014. Da ovo vidi neki modni velikan, nosili bismo sljedeće proljeće natikače od mahovine... Wannabe. Ovo mi možda mogao isfurat samo Hussein Chalayan. Simpatičan dizajner koji voli neobične stvari i modne instalacije.

trc5

A ono blato na tenisicama sam pobrala ovdje. Provukla sam se kroz ovu šikaru jer nisam mogla prijeći potok, pošto mosta još uvijek nema. (Halo zagrebačke ceste ko radi mostove kod nas??? Kad mislite popravit???) Ok, i tam neki susjedi su zagradili dio puta pa im NE hvala. Prešla bih ja potok, jer je ekipa nutra pobadala one raspadnute cijevi, ali voda je narasla, pa bih se možda i okupala. Onak, ne.

trc11

I tu su bila neka pobacana drveća. Možda kad spavamo šuma ima neki mega party pa ujutro svi padnu u nesvijest. Tko preživi stajat će... Kajaznam, možda neki antistress team building za managere. Ono, rušenje stabala po noći.

trc25

I za kraj klopa, i to torta. Jedna od naših rođendanskih. Nisam vična izradi torti, pa sam jednostavno kupila one troslojne biskvite u dućanu, plus kreme za torte, dr. Oetker, sve koje su bile: jagoda, čokolada, vanilija. Plus naravno sve mrvice kaj su bile.:)). Te kreme se rade s vrhnjem za kuhanje, samo se zmiksaju i bok. Ova dolje je čini mi se bila sa smeđim biskvitom, a gore je krema od vanilije, nutra je krema od jagode. Radila sam dvije, pa sam možda nekaj sad pobrkala. Drugu sam zaboravila snimit. Natopila sam biskvite s mlijekom, onak malo poškropila (mama i ja smo radile zajedno bat ofkors), i fakat su bile fine, rekla mi je ekipa kaj je jela. I meni su bile fakat fine, jedna je izdržala i dan poslije, u frižideru, stvarno se sve lijepo stopilo... Mljac.

torta

Evo to je sve za danas. I da se vratim na početak, snimajte svoj život, sigurna sam da je pun lijepih detalja. Ili barem, malo usporite, nekad stanite i malo se divite nečemu. Prirodi, kolačima, šminki...:)


Pusa, Duda

 

0
Spray za kosu s mirisom trešnje
LOVE IS IN THE AIR - Valentine's day, za ili proti...

Povezani postovi

 

Komentari (7)

Pogubila sam se u pustim slikama, kul su. Ruže, friz i Escentric su <3 ali ova haljina bež-crna čipa je divna <3 <3 <3

  Attachment
 

kao što je missundaztood rekla,izgubila sam se u slikama,ali u dobrom smislu fizura ti je odlična, a bratu svaka čast na maštovitosti
proljeće nam je požurilo ove godine čim su jaglaci i šafrani izvirili van
torta odlično izgleda. i ja volim...

kao što je missundaztood rekla,izgubila sam se u slikama,ali u dobrom smislu fizura ti je odlična, a bratu svaka čast na maštovitosti
proljeće nam je požurilo ove godine čim su jaglaci i šafrani izvirili van
torta odlično izgleda. i ja volim trpati po kolačima te zvjezdice i čokoladne mrvice

Pročitaj više
  Attachment
 

tnx cure) volim puno fotki, tesko mi ih je stavit manje, ionak to nisu sve... ovo je uzi izbor, imam neki problem))

  Attachment
 
  1.    ItGirl

ma nemaš.lijepše je vidjeti nešto teksta i dosta slika pa je post zanimljiviji. ipak,slike govore više od 1000 riječi

  Attachment
 
  1.    dunjavk

imas praf

  Attachment
 

živa istina, čak ti se i svakodnevna događanja čine vrijedna spomena i nekako zanimljivija kad ih vidiš na fotki
koliko krasnih fotki, već sam zaboravila što sam sve vidjela... origami ruža je zakon, i predivna gesta <3
bež haljina s crnom...

živa istina, čak ti se i svakodnevna događanja čine vrijedna spomena i nekako zanimljivija kad ih vidiš na fotki
koliko krasnih fotki, već sam zaboravila što sam sve vidjela... origami ruža je zakon, i predivna gesta <3
bež haljina s crnom čipkom wow *.*
patika pod mahovinom, sva ta stabla...
i da, kad sam bila plava htjela sam bit crnka, sad kad mi je kosa sasvim potamnila, sad bih se rado vratila na onu nekadašnju... tko bi nama babama ugodio
sad čekam fotku onog što je u perilici

Pročitaj više
  Attachment
 

ovo torta mi super privlacno izgleda!!

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Zadnje komentirano

uuuuuuuuuu kak je lijepo sve *____________*
u EasyBlog 20-12-2016 22:05
Tasha90 posted a comment in Beauty Box-rujan 2016
je,stvarno super,svako jutro uz doručak ga popiješ i nema brige ...
u EasyBlog 12-10-2016 20:52
ItGirl posted a comment in Beauty Box-rujan 2016
Znaci super smoothie je odlican? E bas cu si ga nabavit...
u EasyBlog 11-10-2016 20:46