Veličina fonta: +

  Avene Skin Story / Njega mješovite kože

  Ako imate mješovitu kožu lica onda znate kako takva koža iziskuje malo više truda, ali i malo više proizvoda u ormariću. Ako k tome pridodamo i sklonost prištićima ili aknama, broj proizvoda dodatno raste. Moja koža srećom ne ide u neke ekstreme što se tiče sklonosti aknama ili suhoći koze, od prosjeka jedino odudara relativno masna t-zona, ali to ne znači da joj nije potrebna različita njega za različite dijelove lica. Ovdje ću vam predstaviti proizvode koji bi trebali ublažiti razlike vaše mješovite kože - suhe dijelove hidratizirati i pokušati približiti normalnoj koži, a masne dijelove matirati i barem na koji sat prividno pretvoriti u normalnu kožu. Prištići često znaju ići u paketu sa mješovitom kožom, barem što se tiče njezine masne t-zone, ali ovaj post bi bio predug kada bih pokušala i to obuhvatiti pa ću to ostaviti za neki drugi put :)


   avene mjesovita 1

  Avene Mattifying pjena za umivanje prvi je korak s kojim krećemo u borbu protiv masne t-zone. Iako sam očekivala nešto potpuno blago čisto iz razloga što Avene u svojoj glavi percipiram kao brend s puno blagih proizvoda, ova pjena i nije baš toliko blaga. Normalne rubne dijelove lica nisam umivala s njom kao što i inače te dijelove ne perem gelovima namijenjenima masnoj i problematičnoj koži već sam se fokusirala na t-zonu. T-zonu je fino matirao, ali sam u kombinaciji sa matirajućim fluidom osjetila isušivanje. S obzirom na to da svoju kožu ne želim isušiti kako ne bi proizvodila dodatan sebum, odlučila sam se da ih neću koristiti istovremeno, a kako me fluid oduševio njega sam ostavila za svakodnevno korištenje, a pjenu za posebne prilike. Od ovog fluida također nisam imala neka očekivanja vrlo vjerojatno jer nisam nalijetala na njegove recenzije, ali me u potpunosti osvojio. Moj favorit bila je Muradova matirajuća krema koja je već dugo hvaljena među curama sa kožom poput moje, a ja ju nisam koristila od dana kad sam počela koristiti ovu (što je bilo ravno prije 7 tjedana). Ovaj fluid mi po pitanju matiranja nije puno bolji od Muradove kreme, čisto da ne stvorite takav neki dojam jer su zapravo po svom konačnom efektu gotovo jednake, ali me kod Avene fluida privlače neke druge sitnice koje na kraju dovode do toga da preferiram nju. Na stranu to što je ambalaža meni osobno lijepa, napokon u rukama držim kremu/fluid sa pumpicom što vrlo često bude presudan faktor kada polužmirečki biram kreme sa ormarića. Uz to, upija se u trenutku nanošenja i kožu ostavlja matiranom odmah po nanošenju. To mi je bitno jer znači da odmah mogu nastaviti sa nanošenjem šminke ako to taj dan želim. Iako matiranje varira iz dana u dan ovisno o mojim aktivnostima i vanjskoj temperaturi, u prosjeku sam 5 sati mirna znajući da će moja t-zona izgledati kao normalna koža, a nakon toga kreće lagano probijanje masti. Od nijedne kreme ne očekujem puno dulje matiranje jer koža jednostavno mora odraditi svoje i nikakva površinski nanesena krema to neće spriječiti, ali ovo je za sad moj rekord što se tiče matiranja nekom kremom :)

  avene mjesovita 2

  Avene termalna voda i Hydrance Legere krema ovdje su u službi njegovanja normalnih dijelova moje kože pošto suhih dijelova nemam, iako termalnu vodu špricam preko cijelog lica nakon umivanja, neovisno o masnoj t-zoni. Kožu nakon umivanja kompletno umiruje pa zato nema razloga da izbjegavam t-zonu, a od termalnih voda nikada nisam osjetila neke značajne benefite što se tiče hidratacije pa t-zonu svakako ne maste dodatno. Avene termalna voda bila je prva koju sam isprobala prije nekih 3 godine i od tada izmjenjujem hidratantne vodice i termalne vode. Iako su se meni boljima pokazale cvjetne vodice i slični proizvodi iz jednostavnog razloga što su konkretniji, termalnim vodama se vraćam zbog omjera cijene i količine koji je za moj studentski novčanik ipak podnošljiviji.

  avene mjesovita 3

  S druge strane imamo Avene Hydrance Legere kremu koja je prije nekih 5 godina bila moja prva prava krema. Iako sam ju tada potrošila i nisam ponovno kupila, tada je jednostavno bilo previše proizvoda koje sam htjela isprobati s obzirom na to da se radilo o mojim kozmetičkim počecima. Sada kada ju ponovno imam drago mi je da je opet tu. Ako mi se jednostavno ne da zamarati sa serumima, kremama za ovaj i onaj dio lica i sličnim zavrzlamama mješovite kože, onda posegnem za ovakvom kremom i namažem ju preko cijelog lica. Ako se radi o jutru tada izbjegavam t-zonu, osim ako ostajem kod kuće, a noćima ju bez problema mažem na cijelo lice. Ona ni u kojem slučaju nije masna i teška, što je jasno i iz naziva, i vjerujem da nikome ne bi izazivala probleme na licu. Dapače, ako imate problematičan ten koji pokušavate dovesti u red nekim agresivnim tretmanima onda znate da vam je potrebna hidratantna krema koja će lice umiriti i blago hidratizirati. Ako me tražite da izaberem jedan proizvod od ova 4 kojeg morate imati to je bez ikakvog razmišljanja Avene matirajući fluid koji je u mom slučaju, barem što se tiče ljekarničke ponude krema, jedinstven :)

   

  0
  D life / tanja ćurin, božićna čarolija, sara & bbk...
  Phytokeratine sprej za zaštitu i obnovu kose / Rec...

  Povezani postovi

   

  Komentari (0)

  There are no comments posted here yet

  Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
  Attachment (0 / 3)
  Share Your Location