Veličina fonta: +

  Avene Skin Story/Njega mješovite kože lica

  Moja koža je trenutno mješovita i dehidrirana, zahtjeva posebnu njegu na području obraza koji su suhi i zatežu ukoliko ne koristim dovoljno hidratantnu kremu. Ovisno o godišnjem dobu prilagođavam i svoju njegu lica, pa tako preko ljeta uglavnom koristim serume ili fluide, a ostatak godine kombinaciju seruma ili fluida + bogata hidratatna njega u vidu kreme za lice kako bi spriječila dodatno isušivanje kože. 

   

   

  Za pranje lica koristim Avene matirajuću pjenu za lice koja je odličan proizvod jer se može nanositi na suho i mokro lice. Osobno preferiram nanošenje na suho lice, a prilikom pranja najviše bi se koncentrirala na područje T zone, te potom na ostatak lica. Pjena vrlo dobro očisti lice, ne sadrži sapun, ugodnog je mirisa i što je bitno vrlo je blaga za kožu te mi nije uzrokovala crvenilo ni zatezanje kože nakon što sam ju isprala s lica.

  Avene termalnu vodu koristim ponekad tokom godine, ali ju svakodnevno koristim preko ljeta, jer me ona najbolje osvježi i pruža olakšanja tijekom sparnih ljetnih dana, a putno pakiranje obavezno nosim sa sobom u torbi za po gradu ili kad idem na plažu. S obzirom da imam problema s dermatitisom koji ponekad izaziva nesnosan svrbež, Avene termalna voda mi pruža olakšanje na zahvaćenom dijelu kože te isto odmah smiri i ublaži crvenilo. Smatram da je termalna voda zaista fantastičan proizvod koji bi se trebao naći u svakom kućanstvu pogotovo ukoliko imate sličnih problema s kožom kao i ja. 

   

   

   

  Za pripremu i hidrataciju kože koristim Avene matirajući fluid koji je lagane i gotovo vodene teksture pa doslovno klizi na licu i brzo se upija u kožu. Preko zime ga koristim na cijelo lice kao podlogu i dodatnu hidrataciju prije nanošenja kreme za lice, a preko ljeta mi je kao sam sasvim dovoljan u kombinaciji s Avene termalnom vodom.

  Za vrijeme hladnoće i niskih temperatura, nakon fluida obavezno koristim bogate hidratantne kreme za lice, u ovom slučaju idealnom mi se pokazala Avene Hydrance Optimale Riche, koja iako u nazivu ima "Riche" (bogato) vrlo je lagane teksture i brzo se upija u kožu. Mojoj koži pruža potrebnu hidrataciju bez osjećaja zatezanja ili crvenila. S obzirom da se vrlo brzo upija u kožu i ne ostavlja masni trag, odlična je i kao podloga za makeup. Sva četiri proizvoda čine savršenu kombinaciju kod njege mješovite i dehidrirane kože, a preporuča se korištenje i kod osjetljive kože lica jer su proizvodi vrlo blagi i pogodni za osjetljivu kožu lica.

   

   

   

   

   

  *u suradnji s Avene i It Girl 

   

  Maja xx

  Oriflame ~ True Perfection – noćna krema
  D life / kameno srce, od plaže do snijega, kombi k...

  Povezani postovi