Veličina fonta: +

  Bioderma Sebium Serum i Sebium AKN

  Već sam u jednom od New In postova pisala da sam Serum i AKN kreme kupila za cijenu jednog (oko 101 kn) i možda se može pronaći još pokoji primjerak u nekim manjim, privatnim ljekarnama. Inače pojedinačna cijena svakog proizvoda je oko 100 kn ovisno o ljekarni, cijena varira koju kunu više, a možda i manje.

   

   

   

  Razlog zbog kojeg sam kupila Sebium Serum i Sebium AKN je taj, jer se već nešto više od pola godine borim sa prištićima, aknama, komedonima te mrljama od istih.

  Bioderma Sebium Serum (40 ml) je proizvod koji je gelaste teksture i služi za njegu masne, mješovite i nečiste kože s postojećim nepravilnostima. Uklanja odumrle stanice kože, te potiče obnavljanje istih zbog toga što sadrži kiseline.

  Treba se koristiti kontinuirano, kroz 4 tjedna kao samog ili u kombinaciji sa svojom uobičajenom kremom za lice, ako vaša koža ne može podnijeti samo Serum na licu.

  Ja sam ga koristila samog, pa čak i onda kada me je koža zatezala, što je uobičajeno prilikom korištenja ovog proizvoda. Ako vam se pojavi crvenilo na koži netom nakon nanošenja, onda serum koristite svaku drugu večer, nikako preko dana.

  Preko dana se ne preporučuje korištenje Seruma, kako što sam već navela, zbog kiselina koje sadrži u sebi i kako vam se sa ovim proizvodom koža obnavlja, najbolje je pustiti da se to obavi preko noći. Ja vam pod obavezno preporučujem da preko dana koristite kreme/fluide ili što god, sa zaštitom protiv sunca od SPF30 pa na više, iako bi SPF50 bilo najbolje, iz tog razloga jer ovaj proizvod uklanja odumrle stanice kože, te na površinu izlazi "mlada koža" koju sigurno ne želite oštetiti izlažući se suncu, bez ikakve zaštite.

  Sebium Serum je meni pomogao tako što mi je očistio kožu od mrljica uzrokovanim od sunca, izvukao mitesere (ali ne i one sa nosana površinu, očistio lice, suzio pore, te ujednačio ten.

  Lice je očišćeno i koža je naizgled obnovljena, zaista se primjeti promjena već kroz 10-ak dana korištenja, s tim da je u prva 2-3 dana Serum izvukako svu gamad (isprike na izrazu, moram ih tako nazvat, jer ludim zbog njih :D) tj. prištiće/akne i svu ostalu rodbinu, koja se ionako pripremala izać na vidjelo, pa će vam se možda činiti da ne djeluje, ali to je proces čišćenja kože, pa budite spremni na sve. :D

   

   

   

  Sebium AKN (30 ml) - je fluid mliječne boje, koji održava kožu čistom preko dana te ju drži pod kontrolom. Jako je lagane teksture i jako brzo se upija. Može se koristiti 1 do 2 puta dnevno, a ja sam ga koristila jednom dnevno i to isključivo ujutro. Ako idem vani, krema sa SPF zaštitom ide obavezno na lice, nakon AKN.

  Ono što vam se vrlo vjerojatno može dogoditi kada nanesete Sebium AKN je, da vam se koža počne runiti, a to je zbog izbijanja "mlade kože" kao posljedica korištenja.

  Jedini problem vam može biti korištenje tekuće podloge, ali da vas ne obeshrabrim, i to je izvedivo. Nekako, ali je izvedvio. :D

  Nadalje, postoji mogućnost oksidacije pudera nakon nanošenja Sebium AKN, pa bi bilo dobro staviti bazu na lice nakon nanošenja AKN fluida. To je kod mene bio slučaj, ne znam da li se to događa svima.

  I još je bitno napomenuti, ne znam koliko vam je pametno da sa korištenjem ovih proizvoda krenete u kasno proljeće ili ljeto baš zbog kiselina koje sadrže i potrebe za visokom SPF zaštitom, te isto tako visokim temperaturama i jakim sunce koji samo dodatno mogu ošteti kožu koja je u procesu obnavljanja.

  Ako možete, strpite se do jeseni/zime kada vrijeme i uvijeti vani idu donekle u prilogu vašoj koži. A, ako ste sretnica, onda će te zaobići ovaj proizvod af kors. I ja vam zavidim na tome.

   

   

   

  U svakom slučaju, ja sam zadovoljna sa ovim proizvodima. Bilo bi lijepo da mi je lice kompletno očišćeno i da problema više neman, ali nažalost to se nije dogodilo zahvaljuću testiranju raznih proizvoda (moram priznati da biti bloger, ima svojih čari ;)) i hrani.

  Trudim se ne jesti ono što me smeta (čokolada, salame, junk food općenito) i kad to ne jedem, stanje se popravi, a ako pojedem nešto, eto jednog za dobro jutro, tako da se suzdržavam od takvog jela (koliko mogu :D) i lice je onda pod kontrolom.

   

  Ako vam ne pomognu ovi proizvodi + briga o tome što jedete i stavljate na lice, onda bi bilo dobro da se posavjetujete sa liječnikom. Možda je nešto hormonske prirode. MOŽDA, ne kažem da je sigurno. ;)

   

  Što mislite o ovim proizvodima? Jeste ih imali prilike isprobati do sada? Dojmovi?

  Maja xx

  0
  LOTD & NOTD
  Maybelline Color Sensational 902 Fuchsia Flash
   

  Komentari (0)

  There are no comments posted here yet

  Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
  Attachment (0 / 3)
  Share Your Location