Veličina fonta: +

  Copy / paste make-up look: Fall / winter 2013 Kenzo

  Naišla sam na super beauty fotku s Kenzo revije za jesen i, iako ne nosim često crnu olovku na očima (al mi se čini da će se o to sad promijeniti!), zapalila sam se za kak neki to zovu futuristic Maharaja look - crna olovka ispod očiju koja se izvlači prema van, plus zlatno sjenilo na kapku, al totalno sjajno wet-look. I onda sam se sjetila da imam jedno genijalno sjenilo, zapravo su to pigmenti koji idu u mokroj i suhoj varijanti, koje mi je frendica donijela iz Londona (hvala Irena!!!), i da je to ono što bi se moglo uklopiti u ovu priču.

  modernmaharajamakeup
  Lindsey Wixson na reviji Kenzo / fall-winter 2013

  2222
  Moja varijanta:) nisam naglasila donji kapak kao na gornjoj fotki, htjela sam nekaj baš nosivo za dan

  Volim zlatne nijanse, a pošto brzo potamnim i brineta sam, po svim pravilima to mi uistinu odgovara. No, primijetila sam da i frendicama plavušama zlatne dobro stoje, pa bih ja, ovom prilikom zaključila nešto. A to je da zlatna dobro stoji svima. Sjećam se kad sam ja brijala samo na srebrne nijanse, no priznajem bila sam u krivu. Zlatna je f-e-n-o-m-e-n-a-l-n-a boja. A sad je ljeto, pa eto vam razlog više da pokupujete sve sjajno na kaj naiđete i zabljesnete. Totalno.

  ociiirrrr

   

  No, vratimo se mi mom maharaja stilu. Gore sam stavila dakle to sjenilo / pigmente Micabella nijansa 9 Carnival, na suho, samo sam ga nafutrala prstima, volim se trackat prstima. Ok, dolje i sa strane sam stavila Chanelovu predivnu ljubičasto sivu olovku - za mene savršena nijansa Cassis. I još sam nešto usput zaključila, odnosno sinulo mi. A to je da mi maskare i olovke za oči u nekim tamnim nijansama, recimo kao tamno ljubičaste pa taupe i mauve i sve one neobične koje se nalaze negdje blizu crne, ipak licu daju neku mekoću, za razliku od apsolutno crnih. Ma volim ja i crnu, ali imam velike trepavice i oči i ponekad baš imam dojam da su prenaglašene kad stavim crnu olovku i crnu maskaru. A baš to mi je rekao i jedan vizažist, Karim Sattar kojeg sam intervjuirala kad je došao u ZG radi prezentacije kuće za koju radi, Dr. Hauschka. Imala sam crnu olovku i maskaru i rekao mi je - Darling, you have a gourgeous eyes, but use less black - ok, shvatila sam prijatelju. Nisam mu postavila to pitanje, no on je sam odgovorio. Malo sam se naravno nadurila, to je ta naša taština, al sam promislila, jer volim barem razmislit o nečijem savjetu (mnogi su zapravo ok!) i zaključila da mu je ovaj bio na mjestu. Od iskusnog vizažiste koji je više na putu nego kod kuće, i radi na revijama diljem svijeta, treba poslušati svaki savjet. Fakat, svi želimo imati sve veliko bujno, no ipak, ujedinjena crna nije za mene. I tako sam se okrenula nekim tamnim nijansama koje baš i nisu crna, al su joj frendice i susjede...

   

  maskaraolovka cr

  sjajlak

  sjenilo

  Opet sam se raspisala. Dakle, popis je tu, teksture su tu, a maskara? E, prekrasna tamno ljubičasta Baby Doll YSL koja sama za sebe ima božanstvenu ljubičastu nijansu, tamnu, al na meni se jedva vidi, i to mi je ok, jer ipak nije crna, ali da jednu novu dimenziju oku.

  Eto uz sjenilo prilažem i jedan NOTD, moj omiljeni confetti Loreal i Avonov tirkizni Aqua Fantasy, preprepredivna nijansa za ljeto. Iako uvijek nosim boje na noktima, suludo ih volim.

  To je to ovoga puta, zapravo sam vam htjela pokazati moj novi omiljeni look, i pitati vas da li nosite crne eyelinere i da li volite zlatnu?

  :)

  Love, Carrie

  Catrice Prime and Fine Translucent loose powder
  Svemirska avantura