Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

D life / halloween, stan viktora kovačića, modni ormar majice, replay ples, essence glow, l'occitane miris...

Taj halloween je postao nove maškare - ekipa je po gradu hodala ne samo odjevena ko zombiji i dead hello kitty, već su tu bile i fensi maske, neke žive princeze i slično. Ja naravno nisam ništ stigla, pa sam zadnji čas uspjela nabavit ovo forenzičarsko-doktorsko jednokratno odijelo, dok je Hrvoje vec tjednima brijal na gumby brain (monthy python, preludi). Takva fokusiranost da je to za divit se:))

Dr. Neznaništa za Halloween: Dubravka Prpić Znaor, glavna urednica ItGirl.hr

halloween1

Bili smo u Supercaffeu, gdje je i Ana imala promociju svog salona Anel, i dok su one vrijedno šminkale prolaznice, mi smo krenuli dolje..:)

halloween supercaffee

Buuu... predobro su ovo isfurali, na rukohvatu je pur pjena, to je ono kaj se stavlja ko izolacija na prozor, mislim da su to kasnije čekićem skidali:D Bome je totalno tvrdo, a zgleda ko da je mekano, evo ideje za uredit Božić bez snijega :))).

halloween supercaffee2

Super kulisa u Supercaffeu, nekakva ogromna plahta i kaj je već to, s kosturskim glavama, prefora za zid... Svi smo se tam naslikavali!

haloween matilda

Evo i Matilde (radi za Essence i Catrice, koji su bili beauty sponzor Anel eventa) i njoj je vizažistica Maja napravila ranu. Maja je imala je svoju kozmetiku za radit maske, plus je nekaj koristila od Essence. Odnosno njihovu kolekciju za Halloween. Baš sam malo gledala, ovo kaj zgleda kao meso rastrgano je zapravo vata i obične papirnate maramice koje onda ona modelira, a pritom koristi neke gelove koji sve to malo učvrste. Ali mora biti brza jer gelovi se nakon nekog vremena osuše pa mora znat kaj oće napravit, tipa kakvu ranu i to... Matildi je napravila na ovoj strani jer tam drži kosu iza uha pa da se fino vidi...:)

stan viktora kovacica60

A ovo je vintage poslastica - jeste li možda bili? Rade u četvrtak od 11 do 17 h pa nije baš ono da se može kad god... Već onak dulje vrijeme želim vidjeti stan uglednog arhitekte Viktora Kovačića (1874-1924), al ono, nikak naravno a vrijeme juri... Pa me, hvala joj, Vesna podsjetila na to: bio je četvrtak i baš je bila jedna pressica u blizini, pa smo iskoristile priliku!

stan viktora kovacica

Jeste li vi s arhitekture? pitala nas je gospodična koja nas je pustila u stan i provela po njemu.. Inače stan je ostavio Zagrebu, pa je to sad mini muzej: a kad se uđe unutra odmah se osjeti neki miris starih vremena, onak elegantan po drvu i kao po nekom vosku... Ovo sam našla na netu o stanu: - zbirka-stan slavnog hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića zorno i pregledno oprimjeruje kulturu stanovanja s početka 20. stoljeća i zrcali duh toga vremena. Jedna je od malobrojnih sačuvanih takovih rijetkosti. Mansardni je to stan koji je Kovačić projektirao za sebe - .

stan viktora kovacica2

Dakle, jedno čitavo stoljeće je prošlo od kad su Viktor i njegova supruga Terezija ovdje živjeli... Inače ovo gore je kuhinja: radi se o, kak su nam tam rekli, naprednom dizajnu stolca jer je istovremeno bio mjesto za sjedenje i spremanje stvari, kao neka kutija, toga u ono vrijeme nije bilo.

stan viktora kovacica3

Ovo gore je dio kuhinje: nekadašnja pećnica. Baš izgleda nekak mondish, vidim u dizajnu neke elemente koji se danas provlače kroz one retro kuhinje, na primjer rustikalne...

stan viktora kovacica11

Ovo je pribor za češnjanje gospođe Terezije - zamislite da je ona prije sto godina ovu kefu provlačila kroz lasi... 

stan viktora kovacica4

Gore je predivan detalj tapete u jednoj od soba, Kovačić je to osobno dizajnirao, fascinantno. Ima takav reljef da čovjek može ne samo satima u to gledat, već i onak dirat, dobila sam poriv da pipam taj zid, nešto predivno.

stan viktora kovacica12

Još jedan detalj, podsjetio me na Paco Rabanne stil, no on je mnogo kasnije radio takve haljine, u šezdesetima..

stan viktora kovacica33

Evo veći detalj - tapeta plus taj fenomenalan komad, tak je sve bilo uređeno kad su Viktor i Terezija živjeli tamo, ništa nije promijenjeno. A sve je čitavo zahvaljujući njoj koja je nakon smrti supruga sve pomno čuvala i onda ostavila gradu.

stan viktora kovacica22

Stol za pisanje, nema više takvih stvari, pisma i to, ne sjećam se kad sam zadnji put poslala razglednicu s mora, a kao klinci na moru s roditeljima obavezno smo to radili...

stan viktora kovacica44

Jedna od glavnih soba

stan viktora kovacica56

Tu su se okupljali na klopi valjda:)

stan viktora kovacica57

Iz drugog kuta.

stan viktora kovacica58

Vrata u hodniku, vode u kupaonicu. Ne samo vrata, već je i cijeli taj prvi hodnik ukrašen ovim cvjetnim tapetama... Dakle, vrata i zid su apsolutno isti, kao da ne postoji razlika.

ormar majice2

Nakon retro cvijeća s tapeta dolazimo do futurističkih latica naših studenata dizajna: ovo su neke od majica i torbi koje su studenti TTF-a osmislili za izložbu na Modnom ormaru. Izgledaju sasvim nosivo, pret a porterovski, vidim ove komade u nekom cool dućanu.

ormar torbe 1

Krojevi su skroz jednostavni, torbe me podsjećaju na one brendove koji imaju sve šareno, a majice imaju svakakve intervencije i perforacije, predobre su!

ormar majice1

Gore je predivna majica, a dolje odlična torba, plastificirana je i lagana, a šarenilo je totalno ja-bi-to.

ormar torbe 4

 Nove kremice - L'Occitane za ruke, nova kolekcija Arlesienne i savršeno mirišljave formule, svi znamo da je L'Occitane u tome vrh. Naravno, ruke mekane uf... A Lipikar, sad je došlo ono vrijeme kad svaki dan stvarno treba imat dodatnu opremu nakon tuširanja jer koža se nekak brže suši. Volim kad su kreme guste i onak imaju dosta vlage u sebi, hidratacija je zapravo super rješenje za kožu koja mi je uglavnom suha... Odnosno nije kad se trackam malo žešće:)))

kremice

Dolje lijevo kremica L'Occitane (sviđa mi se i kaj je tubica manja pa stane u moju neveliku torbu, ak nosim veliku torbu ona je natrpam nemrem si pomoć, onda moram imat manju...) a desno je LRP Lipikar, odlična za suhu kožu, a tuba je super velika.

kremice2

A ova milina - L'Occitane isto nova Arlesienne kolekcija, ulje i EDT. Gornje note su šafran i mandarina, u srcu su ruža i đurđica, a bazu čine ljubičica, sandalovina, tonka... Nakon tuširanja stavljam malo ulja na dekolte i ruke, savršeno miriši. Parfem u tom slučaju ide mnogo kasnije, ne odmah jer mi je to prejako (ulje zapravo za one koji ne vole jako parfemirati se, može čak zamijeniti parfem...)

loccitane

 Ako stavljam samo ulje, bez parfema, onda se natrackam na ruke, delkač i vrat. I onda cijeli dan lagano osjetim, onak u valovima, predivan miris. Uostalom te stvari ne nosim sa sobom... (da, torba mi je tragično premala haha)

essence beauty

Ovo gore je Essence - ima jedna scena u seriji Sex i Grad kad Carrie, to je čini mi se negdje pred kraj serije, ima takvo genijalno neko rumenilo na licu da se stalno tog sjetim. Naime, onak je sjajno, blistavo, lagano u boji, a nije too much. Ok, bilo je tam i nekao super svijetlo, i Carrie nosi crno, što je rijetkost, al to rumenilo je vrh. I tak ja svako malo sjetim se te scene i želim baš to. Imala sam i kremasto rumenilo al to opet nema taj čudesan sjaj. I onda sam nekak skontala da ću stavljat prvo to nekaj kremasto i sjajno, a gore na to ide obično rumenilo. I zapravo je to najbliže tome kaj želim:))) Onak fino se sjaji, kad se okreće lice, a nije too much. Zapravo te kremaste sjajne stvari, onak bež i bijelo, imaju sad mnogi brendovi, pa se lako tak nekaj skombinira.  

replay1

Bio je neki dan Replay event, pljeskali smo oduševljeno dečkima iz Crowd control, letili su po zraku i radili salto, hodali jedan drugom skoro po glavi, levitirali nemam pojma koliko truda i snage za to treba, ali svaka čast. Inače imam veliko divljenje prema ljudima koji mogu svojim tijelom radit čudesa, balerine i baletani na primjer, pa ovakvi plesači, svaka čast svima njima. Tijelo je stvarno savršen instrument.

replay5

Replay cipele - tam ima al ono fakat dobrih čizama...

replay8

I ove, negdje su oko soma i pol.

replay10

Ovo dolje je jedno tmurno jutro na Jarunu, iako je zrak bio savršen, malo vlažan, svjež, prohladan, apsolutno uživanje. Svake jeseni prisjetim se koliko volim taj hladnjikav zrak koji me totalno razbudi. Ljetno i zimsko trčanje su nebo i zemlja. Zimsko je onak, nema toliko znojenja, a i osjećaj je drugačiji, kad tijelo lagano zakuha a vani je neka niska temperatura, e taj osjećaj je savršen. Tijelo postane pećica. Predlažem da probate zimi i u jesen krenuti trčati, ak mislite o tome... Lakše će vam biti, samo treba nosit naravno tenke za trčanje i gore nekaj slojevito, zaštitite vrat.

stan viktora kovacica62

. I moram ovo spomenut - u ovotjednoj Pharmacy to go! temi obradili smo i trčanje: morate znati da je u hladno vrijeme potrošnja energije povećana, jer je organizmu potrebno puno i za osnovno održavanje stalne tjelesne temperature. Da stvar bude bolja, stručnjaci i znanstvena istraživanja dokazuju da smanjenjem temperature sa 28° C na -2° C potrošnja energije poraste za 32 posto. Dakle, rastapanje masnoće da:) Još nekaj: često se postavlja pitanje hoće li udisanje velike količine hladnog zraka štetiti našim dišnim putevima? Bez straha. Zrak čija je vanjska temperatura -10° C, kroz pet centimetara nosa se zagrije na otprilike 15° C. Kad je u grlu, temperatura je već 21° C,a pri ulasku u pluća već 30° C. - eto to je to, nema straha, možete se barem šetati sad po vani, ak vam se ne trči.

tereza stol

Pozdravljam uz stol pun prefine klope: sinoć u Tereza store, na promociji kolekcije Rick Owens - malo smo bili gladni, a konobari su bili predobri i potrudili se da ne odemo dalje praznih želučeka...:)))

Kiss, Duda:)

 

 

0
Spavanje u dvoje - istina ili mit?
Yves Rocher ~ Biljni ruž za sjaj – Crna Višnja

Povezani postovi

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Zadnje komentirano

Zrnca sam nabavio na Njuškalu. AKo želite odmah radit kefir onda nek vam ih ne procjede vodom nego...
zrnca za kefir je Hrvoje nabavil od nekog lika, bum pitala pa ti posaljem info... uglavnom ona traju...
Katarina Wolf posted a comment in Deborah Glossissimo sjajila za usne #09 i #11
Doista su prelijepi i doista je iznenađujuča činjenica da se stvarno usne ne isušuju. Zapravo dj...