Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

DIY- Napravi sama BB kremu

b2ap3_thumbnail_bb.jpg

BB krema je kombinacija hidratantne kreme, kreme za zaštitu od sunca, make-up baze i tonirane kreme ili regularnog pudera. To sve imamo kod kuće, zar ne? Ako nešto možda i nemamo, nema veze. Razni su načini na koji se ista može napraviti. Cijene ovih krema variraju od 50-ak pa do više stotina kuna. Ako smo pri kraju s novcem, a dobro bi nam došla nova BB krema, evo načina kako ju možemo sami napraviti u nekoliko minuta u samo tri koraka.

1.KORAK: PRIPREMA SASTOJAKA

Sastojci koje ja najčešće koristim su bolja hidratantna  krema, baza ili primer za make-up, puder tamnije nijanse, krema sa zaštitnim faktorom i serum za lice. Također je potrebna kutijica u koju ćemo sadržaj kreme staviti te aplikator.

U ovom slučaju koristim Avène Hydrance OPTIMALE Legere hidratantnu kremu, L’Oreal Lumi Magique bazu/primer, Chanel 01 Aube tekući puder, Sun mix kremu za zaštitu od sunca i Vichy Idealia life serum za lice.(Serum možete i ne morate staviti!)

Kad radim BB kremu, najpraktičniji su mi testeri  zbog lakšeg omjera sastojaka i aplikacije istih, a što se pudera tiče, praktičan je onaj koji ima tubicu iz već spomenutog razloga. Ovaj puder koristim za izradu BB kreme jer mi je nijansa pretamna i nisam znala što ću s njim, ali sam shvatila da kad ju pomiješam s navedenim sastojcima, posvijetli za dvije nijanse, točno koliko mi i treba.

2.KORAK: DEZINFEKCIJA SASTOJAKA

Dezinficirati ruke, aplikator, kutijicu te ostale sastojke koje koristimo

3.KORAK:  MIJEŠANJE SASTOJAKA

U kutijicu istisnemo malo hidratantne kreme, baze, kreme sa zaštitnim faktorom i seruma za lice ako ga imamo. Ja koristim kutijicu mini HIPP kreme koju sam potrošila.Sve ove sastojke dodajemo u jednakom omjeru. Na kraju dodajemo puder u onolikoj količini u kojoj su svi drugi sastojci zajedno. To bi značilo da su sve kreme koje smo stavili u odnosu na puder u omjeru 50:50. Sve to aplikatorom miješamo dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Kad smo dobili jednobojnu smjesu, naša BB krema je gotova.

EXTRA SAVJET: Ako želite učinak protiv bora, dodajte i svoju kremu koja je namijenjena upravo njima. Također, ako imate višenamjensko suho ulje poput onog iz Nuxe kolekcije, možete dodati i kapljicu tog ulja za efektniji učinak.To inače radim uvijek kad nanosim puder ili kremu na lice i prezadovoljna sam.

0
D life / Bajaga, Božić, Željkine šiške, Sisley, Da...
Kiko i Opi :)
 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Zadnje komentirano

Zrnca sam nabavio na Njuškalu. AKo želite odmah radit kefir onda nek vam ih ne procjede vodom nego...
zrnca za kefir je Hrvoje nabavil od nekog lika, bum pitala pa ti posaljem info... uglavnom ona traju...
Katarina Wolf posted a comment in Deborah Glossissimo sjajila za usne #09 i #11
Doista su prelijepi i doista je iznenađujuča činjenica da se stvarno usne ne isušuju. Zapravo dj...