Veličina fonta: +

  Essence

  Već se dosta dugo nisam javila s novim blogom. Žao mi je što ne stavljam svaki svoj blog post na ItGirl ali jednostavno ne stignem, a i neki moji postovi (npr. favoriti) su jako dugački i tu doskoči moja ljenost. Nadam se, da ne zamjerate i da znate - moj blog je linkan na mom profilu pa slobodno svratite srijedom i nedjeljom jer tad najčešće pišem. Krenimo s recenzijom!

  Prvo nekoliko rečenica o samom pakiranju...

   

  maskara

   

  Ne znam kako vama ali mene ovo pakiranje dosta podsjeća na divlju sestru MAC-ove maskare iz Wonder Woman kolekcije. Pakiranje je preveliko, kao i sve ostalo kod ove maskare. Prednost je što se dobro zatvara i što izgleda otporno. Osobno, dizajn mi se sviđa. Jedino oprez kad je ostavljate negdje na vjetru - otpuhat će vam ju, srušiti sa stola; ne stoji baš najbolje na ravnom.

  Četkica?

   

  1 wand

   

  Velika, gusta, sa sintetičkim vlaknima. U popčetku mi je bila čudna za rukovanje ali na kraju sam se ipak pomirila s tim. Netko voli velike četkice, netko ne. Ja definitivno nisam tip za ogromne četkice. Ne razdvaja mi baš nešto trepavice, pogotovo nakon prvog i drugog nanošenja. Dobro, to je više vezano za samu maskaru i za moje strpljenje tijekom nanošenja.

  U usporedbi s četkicom Max Factorove "2000 Calorie" maskare...

   

  2 wanda

   

  Slijede tri fotografije: trepavice bez maskare, s jednim slojem i s dva sloja...

  Bez maskare...

   

  bez maskare 2

   

  Jedan sloj...

   

  s maskarom

   

  Dva sloja...

   

  drugi sloj

   

  Kao što vidite, maskara je bolja što je više puta nanosite. Problem je u tome što se dosta brzo osuši na trepavicama , koje se za idući sloj moraju iščešljati. Uglavnom, dobra je za dramatično isticanje trepavica. Idealna je za sve vas, koji volite smokey eyes ili deblji liner.

  Što se tiče postojanosti, nije se baš nešto proslavila... Nije 100% vodootporna. Pogotovo nije za kupanje. Nije mi ostavljala tragove na gornjim kapcima, nego ispod donjih trepavica. Kad se nanese, izgleda suho. Crna super prekriva trepavice!

  Na pakiranju piše "volume boost / waterproof". Što se volumena tiče, mislim da se može postići zadovoljavajući efekt. U usporedbi s "2000 Calorie" maskarom (+300% volumen), ova je puno bolja - efekt je izraženiji. Jedini je problem, ponavljam, nanošenje u više slojeva.

  Najgora stvar kod ove maskare? Skidanje!!! Tri dana kasnije i dalje imam rakunske oči. Probala sam je skidati s dva odstranjivača: Alverdovim dvofaznim odstranjivačem i Essenceovim "skidačem" vodootporne šminke. Essenceov skidač je ne može uopće skinuti, ama baš ništa. Alverdov je puno bolji ali ni s njim nije neka sreća... Koristila sam i gel za umivanje ali maskara stalno "pušta" boju ispod donjih trepavica. To je, u biti, glavna zamjerka koju imam naspram ove maskare.

  "get BIG! lashes" prodaje se za 22,90 kn. Kupila sam ju u DM-u jednom prilikom, kad mi je očajnički trebala vodootporna maskara. Mislim da bih je ponovo kupila, pogotovo kad bi predstavili neku novu formulu. A ni novo pakiranje i četkica ne bi bili loši.

  Jeste li već probale ovu maskaru i kakva su vaša iskustva? Pogotovo me zanima skidanje maskare! Jedino s čim je nisam probala skinuti je micelarna otopina. Jednostavno, nemam je želje opet nanositi i probati skinuti s otopinom jer, ako slučajno ne bude išla dolje, preda mnom su tri dana tužnog rakunskog pogleda. 

  P.S. Zanimaju li vas moji favoriti za lipanj, slijedite LINK!

  Essence parfemi 2012
  Nivea Q10 plus krema protiv bora za mješovitu kožu

  Povezani postovi

  By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://itgirl.hr/