Veličina fonta: +

  Guerlain - Shalimar Parfum Initial

  Iza stvaranja kultnog Shalimara stoji jedna od najpoznatijih i naljepših ljubavnih priča između plemkinje i cara, koja je ujedno i bila inspiracija Jacques Guerlainu u stvaranju ovog klasika, davne 1925. godine.

  Za tu istu ljubavnu priču, vezan je i još jedan zanimljivi podatak, naime taj isti car je dao sagraditi poznati mauzolej Taj Mahal u spomen na vječnu ljubav prema svojoj supruzi, neposredno prije njene smrti.

   

   

  Guerlain Shalimar EDP izvor

   

  Danas, nakon nešto više od 85 godina, stiže nam veselija i zavodljivija verzija kultnog Shalimara, uhvaćena u nešto moderniju i elegenatniju bočicu zadržavajući sličnost prvijenca, krijući u sebi nježno ružičastu boju tekućine, obavijenu kraljevsko plavom bojom detalja na samoj bočici.

   

  Ljubitelji originala možda neće doći na svoje sa Parfum Initial verzijom, jer osim pojedinih sličnosti u bočici i djelomično isto imena, drugih sličnost i nemaju.

   

  Originalni Shalimar je oličenje pravog puderastog orijentalca, koji  je u kombinaciji sa mojom kožom vrvio balzamičnim notame smole koja je centralni i dominirajući sastojak cijele kompozicije, ne ostavljajući mjesta citrusima, vaniliji, irisu i ambri da dođu do izražaja. Uvijek sam zavidjela onima koji su original mogli nositi onako kako spada, na meni je bio sve, samo ne ono što treba. Nažalost.

   

   

  Shalimar Parfum Initial je nešto drugačiji miris, sa jako izraženom notom irisa, dajući cijelokupnom mirisu pomalo retro štih i s njim je moja koža našla više zajedničkog nego sa originalnom verzijom.

   

  Guerlain Shalimar Parfum Initial izvor

   

   

   

  Noseći Shalimar Parfum Initial osjećam samo prekrasan, topli, kremasti buket isprepleten puderastom notom irisa, začinjenju prodornošću pačulija i vetivera, obavijenu toplom notom vanilije i karamele koji čine prekrasan i opojni mirisni oblak prateći vas u stopu, ne ostavljajući pojedince iza vas ravnodušnim. Usudila bi se reći, parfem sa stavom.

   

  Ovo je prekrasan chyper miris koju svoju potpunu čar pokazuje prilikom hladnijeg vremena, jer su inače chyper mirisi okarakterizirani kao jesenski miris, dok bi vam ljeti mogao zadavati glavobolje, jer se ne razvija jednako na toplijem i na hladnijem vremenu.

  Za toplije vrijeme bi bila idealna L'eau verzija, koja je laganija i nosivija zbog veće dominacije citrusa u sebi.

   

  Guerlain Shalimar Parfum Initial L'eau izvor

   

   

   

  Ako se i vaša kemije kože nije najbolje našla sa originalnim Shalimarom, probajte svakako Parfum Initial verziju, možda vas iznenadi, uz napomenu, dajte mu vremena!

   

   

   

   

  Jeste već probali neku od Shalimar verzija? Ako da, koja vam je favorit? Ako ne, hoćete li?

  Maja xx

  0
  BioBaza krema za njegu, čišćenje lica i skidanje š...
  OLOVKE ZA OČI

  Povezani postovi

   

  Komentari (9)

  This comment was minimized by the moderator on the site

  Nope, imam osjećaj da je prejako za mene

   
  This comment was minimized by the moderator on the site

  ako si ljubitelj isključivo laganih parfema, onda moguće da će ti biti jak.. po prirodi je jači parfem, ali taj jačina ne traje predugo.. pogotovo tokom hladnijeg vremena.

   
  This comment was minimized by the moderator on the site

  i meni je malo too much taj miris čak i zimi

   
  This comment was minimized by the moderator on the site

  meni je on savršen... ja obožavam jake mirise i da ga mogu podnijet nositi i po toplom vrimenu, nosila bi ga, ali ne ide.. ne razvije se kako treba, pa mi bude mučno od njega, ne zbog jačine, nego nota koje se promijene na koži prilikom toplijeg...

  meni je on savršen... ja obožavam jake mirise i da ga mogu podnijet nositi i po toplom vrimenu, nosila bi ga, ali ne ide.. ne razvije se kako treba, pa mi bude mučno od njega, ne zbog jačine, nego nota koje se promijene na koži prilikom toplijeg vremena

  Pročitaj više
   
  This comment was minimized by the moderator on the site

  meni je recimo divan givenchy ange ou demon. isto je jak, al na kraju zavrsi nekak jako njezan i senzualan

   
  This comment was minimized by the moderator on the site

  e, meni je aOd lijep, ali ga ne mogu nosit nikako.. par puta sam se silila, ali ne ide.. jasmin sambac mi nikako ne sjeda u njemu i gotovo.. lijep parfem, super miriše na drugima, pravi je zimski, ma predivan, a na mojoj koži samo jasmin, jasmin...

  e, meni je aOd lijep, ali ga ne mogu nosit nikako.. par puta sam se silila, ali ne ide.. jasmin sambac mi nikako ne sjeda u njemu i gotovo.. lijep parfem, super miriše na drugima, pravi je zimski, ma predivan, a na mojoj koži samo jasmin, jasmin i jasmin.. nažalost nikakve topline, sensualnosti, nježnost.. ma kakvi..

  Pročitaj više
   
  This comment was minimized by the moderator on the site

  da to je nevjerojatno kak na svakom neki parfem drugacije mirisi... najbolje mi je kad znas ono na nekom ti se svidi onda odes u parfumeriju i ono neki grozan miris...

   
  This comment was minimized by the moderator on the site

  da, meni je to fascinantno kako svačija koža drugačije reagira, da nam je svima isti miris na koži, ne bi valjalo... i da, slažem se kako se promijeni mišljenje oko nekog parfema kada ga isprobamo na svojoj koži.. uvijek me to i razočara, a i...

  da, meni je to fascinantno kako svačija koža drugačije reagira, da nam je svima isti miris na koži, ne bi valjalo... i da, slažem se kako se promijeni mišljenje oko nekog parfema kada ga isprobamo na svojoj koži.. uvijek me to i razočara, a i razveseli (barem je novčanik zahvalan ;D)

  Pročitaj više
   
  This comment was minimized by the moderator on the site

  da, hahahah ustedimo para :)))

   
  There are no comments posted here yet

  Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
  Attachment (0 / 3)
  Share Your Location