Veličina fonta: +

  Illamasqua ~ Vintage Metallix – Bibelot

  Napokon sam pripremila  recenziju jednog predivnog i posebnog sjenila za oči, koje me očaralo.

  Napisala sam post o svom prvom blogerskom eventuu organizaciji Illamasqua Hrvatska i ItGirl portala,možete ga pročitati -> Ovdje. Tu sam spomenula i ubacila fotografiju proizvoda koje sam dobila na recenziju. Onaj koji mi je na prvi pogled zaokupirao pažnju je sjenilo iz jesenske Illamasqua kolekcije, koja se naziva Once. Sjenila koja sadrži kolekcija nazivaju se Courtier (dusky rose), Embellish (rich cocoa) i Bibelot (rustic golden teal) -> koji je zapao moju vrećicu i o kojem danas govorim :)

  Ako Vas zanima kako izgleda ostatak kolekcije Once, predlažem da kliknete na blog AddToLove, kako biste bolje vidjele slike i upoznale ostale proizvode :)

  20141116_131810.jpg

  Sjenilo se nalazi u maloj, crnoj, kartonskoj kutijici, koja me odmah posjetila na kutijicu Artdeco baze za sjenilo  :D Bojom i oblikom :) Prevladava svevremenska, crna Illamasqua boja, te karakterističan font:) Kada god proizvod ima kartonsku kutijicu unutar koje se nalazi, za mene je to ogroman plus, pogotovo kada se radi o ovako pomalo luksuznom sjenilu, za koje biste htjeli da bude “svježe lijepo” kada ga kupite ili nekome darujete:)

  20141116_132733.jpg

  20141116_133245.jpg

  Prva pomisao koja mi je bila kada sam ugledala sjenilo, te njegovu ambalažu su – Maybelline Color Tattoo sjenila. S njima sam malo bolje i duže upoznata, pa ću kroz post Vintage Metallix Bibelot tu i tamo usporediti s njima :)

  Sjenilo dolazi u sličnoj ambalaži kao i Color Tattoo, jedino što je za moj ukus ova za klasu ljepša i primamljivija. Krasi ju, za ovakav tip proizvoda, masivna, debelo-staklena posudica, s predivnim rose-gold poklopcemRose-gold boja se pojavljuje i na Illamasqua slovima. Za mene je ovo divan detalj, jer volim ovu modernu, ali opet tako elegantnu i već pomalo klasičnu boju :) U odnosu na Color-Tattoo, ovaj poklopac se lakše otvara, nekako se brže otvori i zatvori. No to ne znači da sjenilo nije zaštićeno, kad ga zavrnete, ono tako ostaje sve do ponovnog korištenja. 

  Divna mi je ovo staklenka, odiše luksuzom i nečim svečanim, tako da ću ju sigurno često vaditi iz ladice u jesenskim i blagdanskim danima :)

  Sjenila teže 5 ml.

  20141116_133842.jpg

  20141116_133447.jpg

  Iako različite nijanse Color Tattoo sjenila imaju različitu teksturu (recimo Taupe nijansa mi je puno kremastija i mekša prstu od On and On Bronze), Bibelot od Illamasque je puno “mokrija” od svih njih.To mi je bilo iznenađenje. Prst je tako lako i brzo klizio po površini sjenila, hvatajući mokri proizvod.

  Illamasqua predlaže da se ovo sjenilo može koristiti koristeći prste ili Illamasqua kist koji je predviđen za toKako uvijek kremasta sjenila nanosim prstima, tako sam i ovaj. Sa srednjim prstom nanosim sjenilo, a s prstenjakom ga blendam.

  Kod nanošenja ćete primijetiti kako sjenilo ne ostavlja odmah jako, jako bogat trag boje. Dobro je što se njegova mokra tekstura suši u razumnom roku, ne trebate puno brzati s blendanjem. No, kada se osuši, sjenilo postaje dio Vašeg kapka :D Ovo sjenilo se idealno može nadograđivati, te svaki puta ostaje glatko i vidljivo na očima. Nikada mi se nije dogodilo da je ohrapavilo ili bilo neuredno.

  Prvo sam mislila kako ću ovo sjenilo koristiti samo za posebne prilike, no tako je lako s njim baratati i njegova sposobnost nadograđivanja ga stavlja kao idealnog kandidata i za dnevne i večernje izlaske iz kuće. U zadnje vrijeme ga nosim na svjetlu dana, stavim samo jedan lagani sloj da definiram oči, a njegova posebna nijansa, koju ću opisivati kasnije, im daje posebnost :)

  20141130_151521.jpg

  20141129_102804.jpg

  Kako sam spomenula, sjenilo se odlično nadograđuje i mislim da to i je bila ideja kreatora. Možete dobiti od skroz lagane vintage zelene, do duboke, tamne zelene, pomalo sivkaste. Svakako zanimljiva i posebna zelena nijansa prevladava u ovom sjenilu,, a ono što je meni vrh svega su zlatno, odnosno usudila bih se reći zlatno roze čestice posute duž te zelene boje.

  Ovo sjenilo predivno hvata sjene i svjetlost na kapcima :) Tako da unutarnji kut oka dobije svu pozornost rozo zlatnih čestica, a krajevi kapka i pregib, zelene do duboko zelene tonove.  Čestice su zaista dio sjenila i ne padaju s njega, odnosno ne padaju s očiju na lice.

  Trajnost i intenzitet sjenila je zadovoljavajuća. Ne znam točno u sat koliko trajte, ali održat će se dobar dio dana. I odlično je što se ne nakuplja na kapku, već ravnomjerno blijedi s njega, tako da do samog kraja izgleda decentno i elegantno.

  Pozitivna stvar je i to što se ovo sjenilo, u odnosu na Color Tattoo, uspješno i brzo opere s ruke i prstiju vodom i sapunom :)

  Na slici iznad izgledam pomalo uspavano, jer je uslikana 20 min nakon što sam se probudila :D moja kamera na mobitelu ne može skroz jasno dočarati ljepotu ove boje, ali da dobijete ideju kako to otprilike izgleda i kakav se efekt dobije na očima :)

  Na očima imam samo Bibelot sjenilo i dva sloja maskare :)

  Rok trajanja – 24 mjeseca

  Cijena – oko 160 kn (našla na službenim Illamasqua stranicama) 

  *PR proizvod

  Kako Vam se sviđa kolekcija Once od Illamasque? Kako Vas se dojmilo sjenilo Bibelot? Koje je Vaše najdraže Illamasquaino sjenilo? Koji proizvod biste htjeli isprobati?

  Hvala na čitanju! :) :)

  Ivana 

   

  Sad ramble
  MICAbeauty mineralno sjenilo - Moss

  Povezani postovi