Veličina fonta: +

  Kako kožu pripremiti za ljeto

  Iako je vrijeme još prevrtljivo, za pripremu kože za ljetnu sezonu nikada nije prerano. Slijedi par savjeta kako dočekati  ljeto spremana. 

  Piling

  Postupak kojim uklanjamo mrtve rožnate stanice kože. Nakon njega je koža glatka i spremna za daljne tretiranje. Nebitno je koristite li piling iz trgovine ili onaj iz kućne radinosti. Piling nježno umasirajte u kožu te isperite mlakom vodom .  Uklanjanje mrtvih stanica omogućuje ravnomjernije tamnjenje i bolje upijanje ostalih preparativnih sredstava. Nakon toga slijedi hidratacija.

  Hidratacija

  Voda našu kožu čisti, učvršćuje i tonificira, opušta te pospješuje dinamiku obnove stanica.Gubitak vode u koži može biti uzrokovan mnogim faktorima, ali najčešće je uzrok UV zračenje. Unošenjem vode u organizam ne zadovoljavamo potrebe kože za hidratacijom, već samo omogućujemo normalan rad organizma i izmjenu tvari. Kožu je zato je potebno dodatno hidratizirati losionima i mlijekom za tijelo.Hidratizirana koža je meka, nježna, glatka i napeta, ne peruta se i nema nikakvih tvrdih zadebljanja.

  Beta karoten

  Alergiju na sunce spriječite pravovremenim uzimanjem beta karotena, barem mjesec dana prije intenzivnog izlaganju suncu . Osim u medicinskim pripravcima, beta karoten možemo pronaći u obojanom  voću i povrću . Pod obojano voće i povrće se podrazumjevalju sve nijanse žute i narančaste te tamnozelena. Preporučaju se namirnice kao što su mango, lubenica, marelica, špinat, brokula, buča, a posebice mrkva. Tu su još i dinja, kruška, jabuka, blitva, naranče, mandarine, kelj… Ukoliko se odlučite na uzimanje medicinskih pripravaka pripazite na to da je beta karoten dobiven iz prirodnih izvora i da nije sintetiziran.

  Uklanjanje dlačica

  Dlačice ukolnite na vrijeme. Ako ste poželjele isprobati trajno uklanjane dlačica, sada je već kasno za takvu intervenciju. Također nikako ne preporučam uklanjanje dlačica epilatorom ili voskom neposredno prije izlaganju suncu.

   

  Solarij

  Iako većina ima negativan stav prema solariju, ljudi se i dalje sunčaju. Zašto? Zato jer solarij u umjerenim količinam potiče prizvodnju vitamina D. Ja sam se više puta na svojoj koži uvjerila da bolje podnosim izlaganje suncu ako sam nekoliko puta prije mora bila po par minuta u solariju. Zato palac gore za solarij.

   

  Kreme sa zaštitnim faktorom

  Iako smo sve ranije odradili kako Bog zapovijeda , nema potrebe za junačenjem na suncu. Ne smijemo zaboraviti da naša koža pamti. Neka zaštitni faktor bude visok, a hladovina u blizini.

  Kako se vi pripremate za ljeto i sunce? Odlazite li na solarij?


  Beauty Blog SPA u Vašem domu

  maskare
  NYX Rouge cream blush #07 Red Cheeks

  Povezani postovi