Veličina fonta: +

  Knjiga - Prije nego što zaspim

  unnamed.jpg

   

  Čitati volim od malena i pročitala sam stotine knjige dosada, dakle može se reći da sam pravi knjigoljubac. Također volim čitati većinu žanrova (osim ljubića! :-P) ali nekako prednost uvijek dajem krimićima, psihološkim trilerima i povijesnim romanima.

  Za svoju prvu recenziju sam izabrala roman S.J. Watsona – Prije nego zaspim koji sam pročitala za vikend tako da su utisci još svježi. Riječ je o psihološkom trileru po kojemu se trenutno snima i film s Nicole Kidman i Colinom Firthom u glavnim ulogama i koji je prodan u milijunima primjeraka i preveden na 40 jezika. 

  Roman započinje tako da se glavna junakinja Christine budi kraj nepoznatog muškarca, koji je svaki dan iznova mora uvjeravati da je njezin suprug Ben i da je nesreća, koja joj se dogodila prije 20 godina, uništila sposobnost njezina uma da stvara nova sjećanja, te da čim zaspi zaboravlja sve. Christine potajno provodi terapiju s doktorom Nashom i zapisuje u dnevnik svoja svakodnevna događanja i bljeskove sjećanja koja je dovode do sve više pitanja na koje nema odgovor. Jedno jutro kad se probudi u dnevniku pronalazi napisanu rečenicu – Ne vjeruj Benu!...

   Kad sam počela čitati ovaj roman, nisam ga mogla ispustiti iz ruku do zadnje stranice, definitivno jedan od onih romana koji se čitaju u jednom dahu. Izrazito slojevit roman, koji detaljno opisuje psihološka stanja i razmišljanja glavne junakinje. Nije toliko orijentiran na radnju, koliko na ono što Christine proživljava, što zapravo dodatno čini roman napetim.Ta osjećaj bespomoćnosti i nesigurnosti, pa čak i straha kad ne možeš vjerovati jedinoj osobi koja je uz tebe, prožima se kroz cijeli roman. Tematika je iznimno zanimljiva i još nedovoljno istražena, a pisac , iako mu je to privijenac, je vrhunski stvorio zaplet koji će vas, kao i mene držati u neizvjesnosti do samog kraja.

  Roman je zanimljiv, intrigantan, napet i pun neočekivanih raspleta – stoga ga preporučujem svima. Možete ga pronaći u knjižarama VBZ-a po cijeni od 120 kn.

   

   

  D life / Boudoir, Adidas kros, Dani dizajna, Repla...
  Cheap lipstick gone expensive? Eveline AQUA platin...

  Povezani postovi