Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

Knjiga - Prije nego što zaspim

unnamed.jpg

 

Čitati volim od malena i pročitala sam stotine knjige dosada, dakle može se reći da sam pravi knjigoljubac. Također volim čitati većinu žanrova (osim ljubića! :-P) ali nekako prednost uvijek dajem krimićima, psihološkim trilerima i povijesnim romanima.

Za svoju prvu recenziju sam izabrala roman S.J. Watsona – Prije nego zaspim koji sam pročitala za vikend tako da su utisci još svježi. Riječ je o psihološkom trileru po kojemu se trenutno snima i film s Nicole Kidman i Colinom Firthom u glavnim ulogama i koji je prodan u milijunima primjeraka i preveden na 40 jezika. 

Roman započinje tako da se glavna junakinja Christine budi kraj nepoznatog muškarca, koji je svaki dan iznova mora uvjeravati da je njezin suprug Ben i da je nesreća, koja joj se dogodila prije 20 godina, uništila sposobnost njezina uma da stvara nova sjećanja, te da čim zaspi zaboravlja sve. Christine potajno provodi terapiju s doktorom Nashom i zapisuje u dnevnik svoja svakodnevna događanja i bljeskove sjećanja koja je dovode do sve više pitanja na koje nema odgovor. Jedno jutro kad se probudi u dnevniku pronalazi napisanu rečenicu – Ne vjeruj Benu!...

 Kad sam počela čitati ovaj roman, nisam ga mogla ispustiti iz ruku do zadnje stranice, definitivno jedan od onih romana koji se čitaju u jednom dahu. Izrazito slojevit roman, koji detaljno opisuje psihološka stanja i razmišljanja glavne junakinje. Nije toliko orijentiran na radnju, koliko na ono što Christine proživljava, što zapravo dodatno čini roman napetim.Ta osjećaj bespomoćnosti i nesigurnosti, pa čak i straha kad ne možeš vjerovati jedinoj osobi koja je uz tebe, prožima se kroz cijeli roman. Tematika je iznimno zanimljiva i još nedovoljno istražena, a pisac , iako mu je to privijenac, je vrhunski stvorio zaplet koji će vas, kao i mene držati u neizvjesnosti do samog kraja.

Roman je zanimljiv, intrigantan, napet i pun neočekivanih raspleta – stoga ga preporučujem svima. Možete ga pronaći u knjižarama VBZ-a po cijeni od 120 kn.

 

 

0
D life / Boudoir, Adidas kros, Dani dizajna, Repla...
Cheap lipstick gone expensive? Eveline AQUA platin...

Povezani postovi

 

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

zvuči stvarno dobro i napeto
uskoro ću imati više vremena, pa idem u potragu dobrih krimića , trilera i ljubavnih romana

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Zadnje komentirano

Zrnca sam nabavio na Njuškalu. AKo želite odmah radit kefir onda nek vam ih ne procjede vodom nego...
zrnca za kefir je Hrvoje nabavil od nekog lika, bum pitala pa ti posaljem info... uglavnom ona traju...
Katarina Wolf posted a comment in Deborah Glossissimo sjajila za usne #09 i #11
Doista su prelijepi i doista je iznenađujuča činjenica da se stvarno usne ne isušuju. Zapravo dj...