Veličina fonta: +

  Knjige koje planiram pročitati preko ljeta

  Savršeni odmor podrazumijeva dobru knjigu u ruci. S obzirom da traju ispitni rokovi i obaveze na faksu, nažalost nisam imala vremena prije čitati koliko bih voljela. Ali sam si zato pripremila nekoliko knjiga na koje se bacam čim rokovi završe :)

  1. A Song of Ice and Fire - G. R. R. Martin

  DSC09611 

  Zasad su tu samo prve tri knjige iz serijala, no čim ih pročitam nabavit ću i ostatak. Prvu knjigu sam počela čitati negdje kada je izašla prva sezona serije, no nažalost nisam je još završila. Vjerujem da svi barem okvirno znate o čemu se radi :)

   

  DSC09615

   

  DSC09619

  2. Anđelova igra - C. R. Zafon

  Kratak opis:
   "Anđelova igra" događa se u Barceloni 1920. godine. Glavni junak je pisac koji danju u napuštenoj palači u Barceloni pod pseudonimom piše senzacionalističke romane, a noću barokne priče o gradskom podzemlju. Jednoga dana dobiva ponudu da napiše roman koji će dotaknuti srce i maštu i za koji će dobiti bogatstvo a možda i više. Međutim, izgleda da je njegova tamna slika svijeta povezana s kućom u kojoj stanuje i misterioznom smrću prethodnog vlasnika. 
  "Anđelova igra" je roman u kojem se prepliću misteriozna i ljubavna priča, još jedna priča s Groblja izgubljenih knjiga i stare Barcelone.

   

  3. Ruska zima - D. Kalotay

  Kratak opis:
  Odlučivši prodati svoju kolekciju nakita na aukciji, Nina Revskaja, nekadašnja baletna zvijezda Boljšoja, nalazi se preplavljena uspomenama na sovjetsku Rusiju, i događaje koji su prije pola stoljeća promijenili tijek njezina života. Tamo je zastrašujuća spoznaja potaknula smrtonosni čin izdaje, ali i dosjetljivi bijeg koji je Ninu odveo u Boston. No, dvoje ljudi neće dozvoliti da prošlost počiva u miru: Drew Brooks i Grigorij Solodin veruju da jedinstveni komplet nakita čuva tajnu njegove vlastite nejasne prošlosti. Zajedno počinju rasplitati misterij ogrlice nepoznatog porijekla, pokrećući niz otkrića čije će posljedice svima promijeniti živote. Uzbudljiva priča o ljubavi i umjetnosti, izdaji i iskupljenju, i tajanstvenom komadu nakita koji je ključ tajne koja će svima promijeniti život.

   

  4. Babilonska vještica - D. J. McIntosh

  Kratak opis: 
  Godina je 2003., Bagdad. Počinje američka vojna intervencija na Irak. Nakon bombardiranja u gradu vlada kaos, no Samuel Madison iz Nacionalnog muzeja spašava ploču s tekstom Nahumove knjige iz Biblije. Međutim, poslije povratka u New York pogine u prometnoj nesreći, dok njegov brat John prolazi samo s lakšim ozljedama. Kad izađe iz bolnice, John otkrije da je Hal Vanderlin, prijatelj iz djetinjstva, ukrao ploču. Ubrzo Hal umire pod sumnjivim okolnostima, a John dobiva pismo i USB na kojem se nalazi komplicirana Halova zagonetka. Ako je uspije riješiti, otkrit će tajnu koja povezuje drevnu asirsku kulturu sa suvremenim svijetom. Zastrašujuća priča koja povezuje nedavni rat u Iraku s tri tisuće godina starom mezopotamskom urotom.

   

  5. Potraga za noinom arkom - B. Morrison

  Kratak opis: 
  Putovanje kroz vrijeme i kontinente u potrazi za najvećom povijesnom tajnom... Prije smrti, otac ambiciozne mlade arheologinje Dilare Kenner ostavlja zagonetne tragove o nalazištu legendarne Noine arke. Kad Dilara započne potragu - uz pomoć bivšega vojnog inženjera Tylera Lockea - vrlo brzo postaje zaokupljena pomišlju da bi je mogla pronaći. Ali njezine planove pomućuju zloslutni protivnici koji ne prezaju ni od čega kako bi stigli prvi do cilja... Od pada helikoptera u Atlantskom oceanu do daleke planine Ararat, Morrison vješto kombinira akciju sa stvarnim povijesnim i starozavjetnim činjenicama.

   

  Što vi čitate ovo ljeto? Jeste li pročitale koju od ovih knjiga i kako vam se svidjela? :)

  SAN prirodna kozmetika ~ Dnevna hidratantna krema ...
  Wet N Wild Petal Plusher paleta