Veličina fonta: +

  LANCÔME Effacernes korektor

  Posljednjih godina isprobala sam zaista nebrojeno mnogo korektora, svih tipova i brandova. Manje-više, svi obećavaju isto, a samo su rijetki oni koji to zaista i pružaju. Moji HG korektori su Lancôme Effacernes longue tenue i LA girl HD. Kako sam vas već upoznala s LA girl korektorima, danas ću vam predstaviti Lancôme Effacernes.
   
  CIJENA: oko 200 kn
  KOLIČINA:15ml
  DOSTUTPNOST: Müller, Iris, Douglas, online i sve bolje opremljene parfumerije
  NIJANSE: kod nas su dostupne 3 nijanse
  PREKRIVANJE: lagano do srednje
   
  Effacernes je korektor prvenstveno namijenjen za okoloočno područje. Prekriva fine linije i bore, reducira izgled tamnih mrlja, reflektira svjetlost, te otvara pogled. Formula je lagana i njegujuća, obogaćena ekstraktom kamilice i različka, uz SPF 15. 
   
   
  Po mom mišljenju, ovo je jedan od najdugotrajnijih korektora koje možete pronaći na tržištu. Nema tendenciju uvlačenja u sitne borice i ne nakuplja se u pregibima. Po nanosu boja i efekt ne blijede satima, a samo prekrivanje još je uvijek jasno vidljivo nakon više od 6 sati. Mat završetak. U interakciji, odnosno kombinaciji s različitim hidratantnim kremama, primerima i tekućim podlogama, nije podložan promjenama, ne oksidira, ne "slijeva" se i odlično se blenda.
  Cijenu od 200 kuna opravdava činjenica da ćete dobiti 15ml proizvoda koji će vam potrajati. Ako uzmete u obzir da za bolji drogerijski korektor morate izdvojiti oko 70-ak kuna, a potrajat će vam eventualno 2-3 mjeseca, brzo dođete do cijene koju bi platili za high-end proizvod sa puno boljim performansama i blagodatima za vašu kožu. S druge strane, postoji jedna nelogičnost oko korektora, a to je trajanje proizvoda 6 mjeseci nakon otvaranja. Prosječna osoba sigurno neće potrošiti 15ml proizvoda u 6 mjeseci, osim ako imate problematičnu kožu ili korektor koristite umjesto tekuće podloge da prekrijete problematična mjesta i nadopunite podlogom u kamenu ili prahu. Kako ovaj korektor koristim već dugi niz godina i rijetko kad ga uspijem potrošiti u šest mjeseci, bila sam zločesta i nastavila ga koristiti iza tog roka, nije se još nikad ništa desilo. Naravno, ne kažem da je to ispravno, ni pametno, ali nisam primijetila nikakve neželjene promjene. Otkada se bavim šminkanjem, količina od 15ml je taman. :D
   
   
  Ja sam svijetlog tena, žutog do neutralnog podtona. Nijansa koju opetovano kupujem je 01 Beige Pastel i koristim ju na svim svojim klijentima, jer mi se pokazala univerzalnom. Effacernes spada u skupinu HD korektora, koji reflektiraju svjetlost na područjima zatamnjenja na koži, ali i djeluju korektivno samim prekrivanjem. Koristim ga kao korektor i highlighter. Tekstura je relativno gusta, ali divno maziva i odlično se blenda, te stapa s kožom. Doziranje je jednostavno i precizno, jer se korektor istiskuje iz ambalaže pritiskom.
   
  SWATCH (pod svjetlom reflektora):
   
   
  Kasnije ću dodati slike da vidite o kakvoj se prekrivenosti radi. Sve fotografije koje sam uslikala, jednostavno nisu ispale vjerodostojno ni kvalitetno, pa ćete malo pričekati da to riješim. :D
   
  Effacernes je miljenik vizažista diljem svijeta, ali i žena. Nije nikakva tajna. Da li ste i vi jedna od njih? :)
  Gdje kupujem ...
  La femme rumenila

  Povezani postovi