0

Iako pogled kroz prozor u ovom trenutku možda ne podsjeća na toplo proljeće, make up proizvodi koji mene asociraju na ovo predivno doba godine odavno su u mojoj kozmetičkoj torbici. Nekome crveni ruž, lagana podloga i malo maskare, meni breskvaste i koraljne usne, neutralne boje na kapcima te rumenila zemljanih tonova. Pogrešnog nema, a da definicija proljetnog looka čak i postoji njome se ne bi trebale zamarati. Zgrabite boje koje volite i uživajte u nadolazećem proljeću.

1

Zimi hladnije temperature dopuštaju kojekakve podloge bez straha od nepostojanosti, a s prelaskom na neke toplije i ljepše dane podsvjesno biram podloge slabijeg prekrivanja pa sam tako ovaj put koristila Max Factor Whipped Creme kremasti puder u nijansi Beige. Puštam svoje pjegice i ostale nesavršenosti da provire kroz puder i to me nimalo ne smeta.

Proljeće i ljeto su za mene u potpunosti u znaku toga - bezbrižnosti i uživanja u sunčevim zrakama umjesto nošenja ogledalca svuda sa sobom i popravljanja šminke. Ako se za razliku od mene lagodnije osjećate s puderom koji malo jače prekriva naravno da odabir tada treba pasti na njega. Uz puder, tekući korektor je skoro pa neizbježan proizvod ako imate tamne podočnjake, a moj odabir ovog puta je Max Factor Mastertouch u nijansi Fair. Svježina i blistavost pogleda koju on daje upotpunjuju svaki look, a možete ga dodatno učvrstiti puderom u kamenu (Max Factor Creme Puff u nijansi Translucent).

2

Breskvasta, koraljna i roskasta rumenila bila bi moj prvi odabir ako me pitate što staviti na obraze kada govorimo o proljeću. S obzirom na to da se ja bolje osjećam s breskvastim i neutralnim nijansama uvijek ću izabrati njih - Max Factor Flawless Perfection Blush u nijansi Naturelle - što znači da i vi trebate izabrati nijansu koju najviše volite, bila to narančasta ili lila. Oni malo spretniji mogli bi posegnuti za kremastim rumenilima koja daju blagi sjaj obrazima, a blistavost je poželjan detalj u svako doba godine. Kod nanošenja kremastih rumenila možete se poslužiti prstima, a ako ste odabrali ono u kamenu odaberite mekani kist koji neće pokupiti previše rumenila pa tako ne možete pretjerati s nanosom.

3

Kao i kod dotjerivanja tena, ni na očima jednostavno ne mogu zamisliti tešku šminku u ovo doba godine. Tamne ruževe, jaki smokey eyes i precizno konturiranje uvijek nesvjesno ostavljam za zimu, a sada se fokusiram na tek blago definiranje očiju. Svjetliju kremastu nijansu Max Factor Wild Shadow Pots 101 stavljam na cijeli kapak kao bazu, dok s tamno smeđim sjenilom, Max Factor Wild Shadow Pots u nijansi 107, definiram pregib i vanjski kut oka. Ako volite jače istaknute oči jednostavno dodajte onoliko smeđe koliko vam se sviđa :) Uz rub trepavica na vanjskom kutu dodala sam i mekanu smeđu olovku za oči Max Factor Kohl Pencil u nijansi 030 te ju potom razmazala uz pomoć kista kako bih pojačala smokey efekt.

4

Sjenilo i inače nanosim na donji kapak kako bih uokvirila oči pa je tako bilo i ovaj put. Prije nanošenja sjenila na tom sam mjestu razmazala prije spomenutu smeđu olovku za oči kako bi sjenilo duže trajalo, ali i kako bi jače došlo do izražaja. Sjenilo i olovku dobro razmažite kako bi izbjegle oštre linije koje bi mogle prejako uokviriti oči, a ako ste hrabrije od mene umjesto smeđeg sjenila poigrajte se nekom žarkom bojom koja će podići cjelokupni look.

5

Sa samo dvije korištene boje s očima ste završile, a preostaje još jedino maskara. Iako volim jači nanos maskare, ona je za mene ona nijansa koja dijeli dnevni look od večernjeg. Ovaj put sam tek blago definirala trepavice uz pomoć Max Factor Excess Volume maskare, a ako vi i tijekom dana volite istaknute trepavice, znate što vam je činiti :) Ako je moguće, neka odabir padne na vodootpornu maskaru poput ove kako bi se spriječilo spriječile razmazivanje kojemu smo sklonije za toplijih dana.

67

Mislim da su usne u ovom slučaju potpuno individualna stvar i potpuno mi je razumljivo da su nekome simbol proljeća fuksijaste nijanse, a nekome prljavo roze. Ja se teško odvajam od svojih breskvastih nijansi pa je tako i u proljeće, ali poznavajući raznolikost ukusa odlučila sam vam pokazati dvije nijanse - jednu malo nježniju i prozračniju Max Factor Colour Elixir Gloss u nijansi 20, te drugu malo življu, jako pigmentiranu koja u potpunosti prekriva i definira usnice Max Factor Lipfinity u nijansi 146.

8