Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

Nenuništiva odjeća protkana uspomenama

Stigli novi ormari, treba sredit robu. Kopam tako po hrpama, sortiram robu po ko zna koji put.

Cocoa TrstI u ruke mi dođe draga Cocoa majica/jakna s kapuljačom i velikim gumbima. Debljeg materijala, plave boje, koja je zapravo ista kao i onog dana kad sam je kupio. Prije cca 23 godine u Trstu.

Gledam tu jaknu i glavom mi prolazi što smo sve zajedno prošli. I tulume i izlete i cuganja i barenja i utrkivanje motorićima i bicikliranje po svim vremenskim uvijetima. Nekad bih je nosio, nekad sjeo na nju, nekad samo držao u ruci, a ponekad i dao nekoj od večernjeg lahora uzdrhtaloj curi. Ah ke romantika

Gledam je i dalje i mislim se, čovječe, pa ta je jakna neuništiva. Zub vremena je najprimjetniji na pasicama rukava gdje se materijal malo ocufao, no ostalo je OK.

BM nar jaknaPustim je sa strane i pogledam drugu, narandžastu Bad + Mad proljetnu jaknicu s  metalnim cifom i tamno sivom kapuljačom. Iako nešto mlađa i ta se jakna super drži. Ništa potrgano ili ocufano. A prošli smo zajedno partija i partija.

BM tregericaBM majicaIspod te jakne našao sam još i dvije Bad + Mad stvari: omiljena partijanerska Cool Gear tregerica, nekako se vremenom stisnula, i deblji B+M T-shirt. Oznojeno i oprano X puta. Nigdje rupice, šavovi i dalje idu ravno.

Sve što sam imao od Bad+Mad kolekcije je i dalje upotrebljivo i u vrlo dobrom stanju. Sjećate li se kad je ekipa totalno brijala na (mislim da je njemački) B+M?

Bad+Mad logo

Istina bili su nešto skuplji, no kvaliteta im je bila bez premca. Nakon par godina carevanja po partijanerskim dućanima i buticima, polako su se počeli utapati u masi otalih sličnih brandova koji su nahrupili na naše tržište. Pa su i nestali. Na brzinu sam ih zguglao i izgleda da se brand potpuno ugasio 2004. godine.

Tržište se jednostavno zasitilo morem sličnih brandova, a onda je došla Kina. Jeftino i nekvalitetno. Rupe nakon par pranja, boja i motivi koji se brzo ispiru. Roba koja brzo uđe a još brže izađe iz ormara. Roba koja se raspadne prije no što uspije stvoriti nekakav sentiment.

Majica HrelicI za kraj, jedna kričavo narandžasta sintetička majica. Ofucana pod jednim pazuhom, cif ne radi najbolje, no i dalje se znamo zajedno probiciklirati. Kupljena na Hreliću 2003. Godine, za 5 ili 10 kn od jednog bosanca s džipom, a za potrebe bicikliranja po Jadranu, o čemu ću uskoro pisati.

Ima toga još. Većina odjeće je u dobrom stanju, iako ima i pokoja "rupičasta" stvar. Znam, trebalo bi to u smeće, ali jednostavno mi je žao..

Imate li i vi kakav "antikvitetni" komad odjeće za kojeg vas veže X uspomena i koji se ne da i koji će vječno ostati negdje u zakutku ormara ili kakvoj crnoj vreći?

0
Spužvanje začinjeno štambiljanjem
Baby blue i dječji crtež

Povezani postovi

 

Komentari (3)

  1. dunjavk

nikad se nisam emotivno vezala za neki komad odjeće. više sam za nekakve sitne stvarčice koje me podsjećaju na slatke trenutke. kao npr ulaznica za kino i koncert, karta za vlak i takoo )

  Attachment
 
  1. nail crazy

i meni je pun ormar robe koja bi 'mogla još koji put poslužiti' a naravno, nosi i uspomene na situacije u kojima se nosila

  Attachment
 
  1. Carrie

ova obleka je legenda) ja isto imam neke stare stvari, ah kad su tu svakakve uspomene... al imam i sitnice poput kak veli dunja karte za koncerte i neke sitnice koje se kupe na putovanjima... al kad imas kvalitetnu staru robu nekak je steta bacit...

ova obleka je legenda) ja isto imam neke stare stvari, ah kad su tu svakakve uspomene... al imam i sitnice poput kak veli dunja karte za koncerte i neke sitnice koje se kupe na putovanjima... al kad imas kvalitetnu staru robu nekak je steta bacit a opet samo se gomila...

Pročitaj više
  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Zadnje komentirano

Tasha90 posted a comment in Beauty Box-rujan 2016
je,stvarno super,svako jutro uz doručak ga popiješ i nema brige ...
ItGirl posted a comment in Beauty Box-rujan 2016
Znaci super smoothie je odlican? E bas cu si ga nabavit...

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.