Username *
Password *
Remember Me
Veličina fonta: +

Spašavanje raspalog sjenila/bronzera/shimmera i highlightera

Sjećate se moje male nezgode? U današnjem postu ću vam pokazati kako sam spasila one proizvode koji su doživjeli najveću totalku. Ostali, koji su malo manje nastradali, nisam dirala.

 

Već sam pisala post o tome kako se pigmenti mogu prešati, ovo je isti princip rada, samo što se ne radi konkretno o pigmentima, već o highlighteru, bronzeru, shimmeru i sjenilu.

 

Koristila sam slijedeće:

 

Alkohol 70%

Metalni štapić za potiskivanje kožice oko noktiju, kojeg sam prethodno dezinficirala sa alkoholom, da bi mogla smrviti sve (bilo što drugo vam može poslužiti umjesto metalnog štapića, bitno je da možete smrviti sve)

 

 

 

Prvo sam pomoću metalnog štapića smrvila sve u što sitnije komadiće, nakon toga sam nadolijevala alkohola prema potreba i miješala sa metalnim štapićem.

Bitno je smjesu dovesti do teksture kakvo je npr. blato.

 

Potom sam polagano tapkala kutijicom (sjenila, shimmera, higlightera i bronzera) od ravnu površinu, u ovom slučaju od stol, da se smjesa ujednačeno razlije i prekrije površinu svoje metalne kutijice u kojoj se nalazi.

 

Ostavila sam preko noći da se sve dobro posuši i ujutro sam sa ubrusom obavijem oko kažiprsta dodatno utisnula već suhu i homogenu smjesu i poravnala je (koliko je to bilo moguće) :D

 

Mislim da će te kroz slike to bolje moći vidjeti, kako to sve skupa izgleda.

 

Prva slika pokazuje kompletan proces, dok sam u preostale tri očito zaboravila ubaciti po jedan postupak :-/

 

 

 

 

 

S obzirom da sam na prvi tren mislila da ću morati sve baciti, sretna sam  što je barem nešto od ovoga ispalo u redu i što će poslužiti i dalje u svrhu korištenja.  Naravno, nije ni približno onom tek kupljenom, ali iskreno, nisam se  ni ovakvom rezultatu nadala. 

 

I dalje su svi jednako pigmentirani, koliko sam primijetila po swathchevima koje sam radila na ruci.

Sve u svemu, moglo je i bolje, ali za prvi put ja sam i više nego zadovoljna. :)

 

 

Jeste i vi već probali ovakvu tehniku? Kakva su vaša iskustva?

Maja xx

1
L'oreal infaillible sjenila
Eveline - BB krema (medium)

Povezani postovi

 

Komentari (4)

This comment was minimized by the moderator on the site

ajoj,ova druga slika,izgleda kao da je natopljeno u alkoholu!
ja sam spašavala bronzer koji je puknuo.nisam ga mrvila,nego na pamučnu krpicu nakapala alkohol i plastični čep od boce umotala tom krpicom i pritiskala. zatim ostavila otvoreno da...

ajoj,ova druga slika,izgleda kao da je natopljeno u alkoholu!
ja sam spašavala bronzer koji je puknuo.nisam ga mrvila,nego na pamučnu krpicu nakapala alkohol i plastični čep od boce umotala tom krpicom i pritiskala. zatim ostavila otvoreno da alkohol ishlapi,neka 24h

Pročitaj više
 
This comment was minimized by the moderator on the site

hahaha.. a, jooj zaista tako i izgleda na slici, ali u stvarnosti nije bilo tako, teksutra je bila dosta gusta, ali kako je bronzer sam po sebi dosta shimmerst, to je više sjaj na slici, nego šta je alkohol. Nisam pretjerivala sa alkoholom, ali...

hahaha.. a, jooj zaista tako i izgleda na slici, ali u stvarnosti nije bilo tako, teksutra je bila dosta gusta, ali kako je bronzer sam po sebi dosta shimmerst, to je više sjaj na slici, nego šta je alkohol. Nisam pretjerivala sa alkoholom, ali sam nadolijevala prema potrebi, da dobijem dovoljno dobru teksturu. Nažalost nisam mogla radit po istom principu kao i ti, jer se užasno mrvio kada bi ga dotakla, pa sam bila prisiljena smrviti ga skroz i ovako zamješat. Malo manje alkohola sam stavila u Essence highlighter i dosta mi je suho bilo, kada se osušio kompletno, popupacao je na nekoliko mjesta, ali sam utiskivajući uspjela spojiti mjesta gdje je popucalo.

Pročitaj više
 
This comment was minimized by the moderator on the site

super spašavanje :D
zašto baciti ono što se može spasiti

 
This comment was minimized by the moderator on the site

Da, ali onaj prvi tren sam refleksno pomislila kako će sve otići u smeće... ali eto, spasila sam koliko se moglo spasit

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location