Username *
Password *
Remember Me

Ako ste ikad sport shvaćali barem kao omiljen hobi, vjerojatno ste čuli za L-carnitin, fenomenalnu podršku boljoj energiji i liniji. Naime, on je već prisutan u našem tijelu, to je supstanca koja pomaže organizmu da masti pretvori u energiju. Neko je vrijeme bio slavan, pravi eliksir mršavljenja, no ako ne vježbate, njegov unos nema smisla. Ako ipak vježbate, u čemu on pomaže? Neki govore da im je pomogao u mršavljenju, naravno uz vježbanje, a neki čak da osjete više energije tijekom treninga.

 

acetyl l carnitine twinlab 500x500 
Matalan // prshots


1. L-carnitin se primjenjuje kao potpora procesu proizvodnje energije. Prema istraživanjima, za djelovanje L-karnitina potrebna je aerobna tjelesna aktivnost stoga se preporuča konzumirati barem 30 minuta prije tjelesnog napora.


2. L-carnitin namijenjen je aktivnim i rekreativnim sportašima kao podrška pri bavljenju sportom. Istraživanja pokazuju da je optimalan unos za postizanje pozitivnih učinaka 1-2g L-karnitina dnevno.

 

acetyl l carnitine twinlab 500x500


3. L-karnitin omogućava iskorištavanje zaliha masti kao izvora energije. Time se štedi glikogen u mišićima, odgađa zamor mišića i naravno troši višak masnog tkiva. Istraživanja pokazuju da L- karnitin povećava produkciju NO u organizmu, čime se povećava dotok krvi u mišiće i omogućuje duži trening.Iako se često savjetuje uzimanje pripravaka s L-karnitinom pola sata prije treninga, istraživanja pokazuju da ukoliko se L-karnitin uzima bez ugljikohidrata, neće postići učinkovitu koncentraciju u mišićima. Preporučam uzimanje L-karnitina uz glavne obroke ili u kombinaciji s visokoenergetskim napitcima prije vježbanja, preporučena dnevna doza L-karnitina je 2 do 4 grama, predlaže Andrea Plečko, magistra Farmacije u zagrebačkom City Center One East.

 acetyl l carnitine twinlab 500x500

Almagea L carnitine active, akcija 1+1 gratis, cijena je 138,80 kn. Formula sadrži najčišći oblik L-karnitina, Carnipure,uz dodatak kroma i primjenjuje se kao potpora procesu poticanja metabolizma masti i makronutrijenata u tijelu.

 

acetyl l carnitine twinlab 500x500

Matalan // prshots

acetyl l carnitine twinlab 500x500

acetyl l carnitine twinlab 500x500acetyl l carnitine twinlab 500x500

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location