Username *
Password *
Remember Me

Vitamin D jedan je od rijetkih vitamina koje naše tijelo može stvarati samo iako je vjerojatnost da ga imamo premalo prilično velika. Istraživanja pokazuju da samo 20-25% stanovništva ima normalnu koncentraciju vitamina D, a kod čak 25-35% ljudi otkrili su izrazit nedostatak.Čak 90% dobivamo ga od sunca, a to znači da čemo uskoro, kad nam stignu oblačni dani, trebati dodatan unos.

Stručnjaci ističu kako je vitamin D od ključne važnosti cijelog života jer u tijelu ima vrlo važnu ulogu. Vitamin D, između ostalog, pridonosi funkciji imunološkog sustava, očuvanju kostiju i zuba te pridonosi radu mišića.

 

bettyandco 874816 cr
foto: Betty and co., prshots


1 Važan čimbenik za unos vitamina D u tijelo izloženost je sunčevim zrakama jer on nastaje izlaganjem kože ultraljubičastoj svjetlosti. A to nam u kratkim zimskim danima često nedostaje. Stoga iskoristite sunčane dane i vani provedite barem 20 minuta na dan.


2 Izvor vitamina D su i neke namirnice. Najviše ćete ga unijeti ribljim uljem, sardinama, lososom, tunom, mlijekom i mliječnim proizvodima te gljivama. A budući da je u kratkim danima tijekom tjedna 20 minuta na suncu često prava raskoš, a hranom ne pokrivamo dnevnu potrebu za vitaminom D, pametno je unositi ga u obliku dodataka prehrani. Medex je vitamin D spojio s matičnom mliječi, najdragocjenijim pčelinjim proizvodom.


3 Dodaci prehrani u obliku kapi ili u kombinaciji s matičnom mliječi - upravo kapi daju se malim bebama, samo to nam govori koliko je on važan.

 

 primark cr
Primark