Username *
Password *
Remember Me

Kava je omiljeno piće koje postaje još zabavnije u nekim koktel varijantama – Aperitivo bar donosi nam danas odlične prijedloge za sunčani vikend koji je pred nama! Naravno, može i bilo koji drugi dan u tjednu. - Espresso Martini, After 8, Capucaccino i Grande Pino četiri su koktela koji u sinergiji likera i kave razbuđuju i podižu raspoloženje. Idealni su i za popodnevni aperitivo nakon posla, u kombinaciji s nekim od slatkih tapasa, ali isto tako i za večernja druženja. Razbudite se i zasjajte pozitivnom energijom kakvu kava daje – objavio je poznati bar.

 

FPD 8637 mala

Grande Pino

5cl Rum bijeli
2.5 cl Liker od ananasa
2 cl Liker od naranče na bazi konjaka
1cl Šećerni sirup
3cl espresso
5 kapi tinkture od cvijeta naranče

Priprema: Sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Procjedimo kroz fino sito u prethodno raslađeni niski tumbler sa par kockica leda. Ukrasimo dehidriranim ananasom do pola umočenim u čokoladu.

 

 FPD 8637 mala

Espresso Martini

5cl Votka
2cl Liker od kave
2cl šećerni sirup
3cl Espresso

 

FPD 8637 mala

After 8

3cl Tamni rum
3cl Spiced rum
2cl Liker od vanilije
2cl Šećerni sirup
3cl Espresso
0.8cl Liker od mente
4dsh Chocolate bitters

Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom sljubljujemo sve sastojke sa espressom koji koktelu daje kremoznu teksturu. Nakon shakea, koktel procjedimo kroz fino sito kako bi uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u flute champagne čaši sa kuglicom leda i naribanom tamnom čokoladom na vrhu.

 

FPD 8637 mala

 Capucaccino

5cl Cachaca (kašasa)
1.5cl Liker od amarula voća i vrhnja
1.5cl Liker od bilja
1.5cl Šećerni sirup
3cl Esspreso
4dsh chocolate bitters

Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom sljubljujemo sve sastojke s esspresom koji koktelu, u kombinaciji s likerom Amarula daje kremoznu teksturu nalik capuccinu. Nakon shakea, koktel procjedimo kroz fino sito kako bismo uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u konjak čaši s kockom leda i naribanim muškatnim oraščićem na vrhu.

 

FPD 8637 mala