Username *
Password *
Remember Me

Food planning iliti plan prehrane u posljednje je vrijeme sve popularnije – pojednostavljuje ne samo održavanje zdravog lifestylea, već je i praktično kod tjednog ili svakodnevnog kupovanja namirnica. Najpraktičnije je napraviti 4-tjedni plan, kako se jela ne bi prečesto ponavljala.

fitness food HQ
Spokes Nutrition


Nutricionisti ističu kako je ovo najbolji način za pravilan raspored nutrijenata i kontrolu unosa kalorija. Ljudi koji se, pa makar i rekreativno, bave sportom i općenito više kreću, skloni su izradi plana prehrane jer im to poboljšava performanse. Osim toga, na taj način ne ulijeću u zamke – pretjerano konzumiranje junk hrane i grickalica!

fitness food HQ
Fitness HQ


Plan prehrane ne znači da se moramo nečega odreći, već da omiljene namirnice, možda ne nužno najzdravije, uklopimo sa smislom. Lijepo je, na primjer, veseliti se torti od sira u subotu...

Planiranje količine i unosa nutrijenata također može pomoći u skidanju viška kilograma ili dotjerivanja linije. Uz plan prehrane stručnjaci navode i važnost kretanja – početak godine odlična je prilika!

 

 fitness food HQ

Good to Know

fitness food HQ
Sun Basket

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location