Username *
Password *
Remember Me

Probava je tema koja je svima bitna i zanimljiva, no o njoj se premalo priča. Ovdje su važni probiotici i probavni enzimi, ali i situacije u kojima gubimo previše tekućine.

 dodaci obr22

1. Probiotici će uspostaviti ravnotežu između dobrih i loših bakterija u crijevima, koja može biti poremećena nakon prevelikih konzumacija masnoće, alkohola, no i usred nekog većeg stresa, bolesti... Probiotici i inače postoje u probavnom sustavu, ali ih često nema dovoljno zbog navedenih razloga. Oni potiču imunološke stanice da se štite od štetnih učinaka hrane, bilo da se radi o toksinima ili bakterijama, te ih eliminiraju iz organizma ili potiču imunološki odgovor.

dodaci obr22

2. Probavnienzimi razgrađuju masti, proteine i ugljikohidrate, a njihov manjak uzrokuje brojne probavne probleme koji su danas postali sve učestaliji. Količina vremena koja vam treba da organizam probioticima i probavnim enzimima dovedete u prijašnje, bolje stanje, je individualna, no već u tjedan dana može se primijetiti velika razlika. Osjećaj lakoće sve je prisutniji, a problemi polako nestaju.

dodaci obr22

3. Usred brojnih probavnih smetnji kao što su proljev, a može biti i povraćanje, veća količina tekućine odlazi iz organizma, što znači da tijelo ulazi u stanje dehidracije, pa je važno na vrijeme nadoknaditi izgubljeno. A kako to učiniti? Elektrolitima, odnosno rehidracijskim solima, koje je potrebno konzumirati polako, gutljaj po gutljaj, kako bi se organizam polako vraćao u normalno stanje. Pošto su probiotici i elektroliti povezani kad govorimo o zdravstvenim problemima, danas imamo i preparate koji nude sve to u jednom.

4. Kad je organizam ponovno uspostavio ravnotežu, odnosno kad se probava smiri i krene funkcionirati normalno, vrijeme je za vitamine kojima ćete vratiti snagu, jer svi ti probavni problemi imaju tendenciju "trošenja" svega što nam je potrebno da bismo bili potpuno zdravi.

 dodaci obr22dodaci obr22

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location