Username *
Password *
Remember Me

- Sastav propolisa ovisi o vrstama bilja koja pčele skupljaju. Propolis se razlikuje po boji, mirisu i sastavu. Poznato je da propolis sadrži razne smole i smolama slične tvari, balzame i eterična ulja, vosak, pelud, mineralne tvari i flavonoide – objasnili su stručnjaci Medexa. Propolis, kao jedan od najjačih imunitet boostera ovih je dana ultra popularan jer naglo spuštanje temperature zraka izazov je za organizam, naročito ako smo umorni, iscrpljeni i vječito pod stresom.

bee polen

Propolis je smjesa smola koje pčele skupljaju na pupoljcima drveća, oplemene ih izlučevinama svojih žlijezda te im dodaju vosak. To je idealan prirodni lijek koji ima antivirusna, antibakterijska, protuupalna i antitumorska svojstva.

Glavne djelatne tvari u propolisu su bioflavonoidi, prirodni spojevi iz biljaka, koji štite biljke od mikroorganizama. Sadržaj bioflavonoida određuje kvalitetu propolisa, stoga je njegova vrijednost u Medex proizvodima standardizirana i tako je osigurana njegova stalna kvaliteta.

 bee polen

Medex propolisi ne sadrže konzervanse, bojila ni umjetne arome, a osnova im je alkoholna ili vodena. Dolaze u oblicima kapi, raspršivača i bombona. Doprinose održavanju normalne sluznice i normalnoj funkciji dišnog sustava.
Na osnovi vlastitih iskustava i znanja u Medexu se od samih početaka, još od 1954. godine razvijaju i pripremaju sirupi na bazi meda.