FOOD_INFO // Teslini brojevi 3, 6 i 9 inspiracija za novi cool restoran THEATRIUM

  Na mjestu gdje su donedavno bile Torte i To, u Teslinoj, otvorio se restoran Theatrium, inspiriran likom genijalnog Nikole Tesle i radom rusko-američkog ekspresioniste, slikara Marka Rothka.

  Filip Horvat

  Ukupan broj sjedećih mjesta u restoranu je 69. Kocentp restorana baziran je na Teslinim brojevima tri, šest i devet te njegovoj rečenici: ''Tko razumije tajnu tih brojeva, razumjet će i tajnu svemira''.

  Filip Horvat

  - Prostorom dominiraju plava i crvena boja inspirirane slikom No. 61 (Rust and Blue) Marka Rothka, iz 1953. godine – objavljeno je u najavi otvorenja. - Plava boje zavjesa je dominantna dok ulazna zavjesa otkriva sve boje koje se nalaze u restoranu. Zavjese je kreirala slovenska umjetnica Nataše Lenček - . Prostor broji čak 250 m2.

  Filip Horvat

  Pri uređenju, u obzir je uzeta i činjenica da se restoran nalazi u atriju Zagrebačkog kazališta mladih. – Unutrašnji dio podijeljen je u dva djela – parter i ložu. Parter je za više neformalna druženja, dok loža ima mračniju, više mističnu atmosferu.

  Filip Horvat

  Stolovi su modularni – podijeljeni su na polovice i četvrtine te se spajaju, odnosno razdvajaju po potrebi, što omogućuje inovativno uređenje čitavog prostora.

  Filip Horvat

  Kuhinja broji 60m2, na dvije etaže, dok gornji dio dominira središnjim prostorom restorana. Omeđena je velikim staklenim stijenama te gosti mogu vidjeti što se u njoj priprema – i promatrati rad mladog kuhara Filipa Horvata. Cijela kuhinja je na struju, još jedan hommage Nikoli Tesli.

  Filip Horvat

  U prostoru su dominantne dvije skulpture autora Nikole Vudraga. Više od tisuću komada žice sastavljeno je u skuplturu Glava, dok druga skulptura prikazuje usta na teatarskoj pozornici omeđenoj kazališnim zastorima.

   Filip HorvatFilip HorvatFilip HorvatFilip HorvatFilip HorvatFilip HorvatFilip HorvatFilip Horvat