20 GODINA OKUSA // ANA LISAK povodom obljetnice predstavlja kuharicu REALNIH recepata

  Ana Lisak, jedna od catering majstorica koja je među najpoznatijima na ovom prostoru, predstavlja kuharicu povodom 20 godina rada. - Ova kuharica sadrži 40 recepata iz bogatog opusa onih koje su tijekom godina marljivo prikupljali radeći s gostima i partnerima. Namijenjena je ljudima koji nemaju puno vremena, žele kvalitetno i zdravo pojesti, a da pri tom to nije samo neki ručak koji uključuje vinski gulaš, grah ili fileke, kako je to bilo prije kojih dvadesetak godina – objavila je Lisak u čijem su timu, čitavo to vrijeme, chefovi Petar Pavlović i Mladen Križanović.

  KESTEN U SUMI

  - Kuharica se sastoji od dva dijela. I jedan i drugi dio su autorski radovi naših kuhara Pere Pavlovića i Mladena Križanovića. Ona se obraća mladim, urbanim ljudima. Mnogi recepti i fotografije jela nalaze se na društvenima mrežama ili na internetu, a pri tome nemaju adekvatni recept za pripremu tih jela kod kuće. Zato smo se i okrenuli prema mladim, modernim ljudima koji nisu pretjerano vješti u kuhinju, ali htjeli bi zadiviti same sebe pa i svoje prijatelje svojim izučenim kulinarskim vještinama, odnosno pripremom nekih neobičnih jela, koja izgledaju atraktivno i egzotično - nastavlja Lisak iz tima Catering Lisak, jedne od najuspješnijih hrvatskih tvrtki.

  KESTEN U SUMI
  Pero Pavlović, Ana Lisak i Mladen Križanović

  - Moja inspiracija za jela proizašla je iz mojih iskustava na edukacijskom putovanju u Japanu - priča Križanović. - Većina stvari koje su me se tamo osvojile, a da su jednostavne za kućnu pripremu, odlučio sam uvrstiti u ovu kuharicu, naravno sa svojim malim dodatkom. Svakako bih izdvojio goveđi grilani jezik, shiitake gljive, pileća juha i poke od lososa. Svoj dio kuharice pisao sam za ljude koji su entuzijastični za kuhinju, koji vole kuhati doma i ne boje se probati nove stvari - . 

  Kuharica je nastala na prijedlog chefa Pere Pavlovića koji je godinama edukator osoblja Cateringa Lisak. Kako je kroz godine prikupljao vlastite recepte došao je na ideju da ih zajedno objedine u pravi gastro vodič koji će nam pomoći da i mi sami zablistamo u kuhinji.

  KESTEN U SUMI
  Kesten u šumi

  - Tijekom dvadeset godina zajedničkim smo snagama uspješno realizirali mnoge zahtjevne projekte, educirali, informirali, usmjeravali i pružali podršku zaposlenicima. Godine iskustva u kuhinji, mašta, ambicioznost, ali i samokritičnost doveli su nas do razine na kojoj smo danas gdje s jednakom strašću pristupamo svakom jelu kako bi od vrhunskih namirnica stvarali moderna i ukusna jela s dizajnom koji očarava naše goste - izjavio je Pavlović.

  Foto: Lukša Marotti

   KESTEN U SUMI

  KESTEN U SUMI