3 izvora ENERGIJE od jutra do mraka

  Hrana nam je uživancija, ali i nužnost, stoga obratimo pažnju na tri izvora energije koji će nam dobro poslužiti tijekom prijelaznog razdoblja. Ako osjetite posljedice južine ili promjene temperature, poradite na prehrani, olakšat će svakodnevne aktivnosti. I da, posvetite pola sata dnevno šetnji na svježem zraku.

   47121354 fruit wallpaper


  1. Voće – izvor vitamina koji su nam esencijalni za zdravo funkcioniranje organizma i dobru probavu, metabolizam, imunitet treba konzumirati barem jednom dnevno. Banana je vrlo praktična opcija, a isto tako zahvalna je i jabuka ili neko drugo sezonsko voće. Najbolje je izabrati si vrijeme kad ćemo konzumirati voće, tako da uđe u naviku, možda predvečer ili kad se opuštamo. Jer, kako to često s voćem ide, na kraju ga zaboravimo jer se po navici orijentiramo na glavne obroke. Zato, stavite ga na to-eat listu!

   

   47121354 fruit wallpaper
  Chia sjemenke - chiaseeds24.com


  2. SUPER-FOOD: spirulina, zelena magma, maca prah, chia sjemenke, matična mliječ...

  Matična mliječ sastoji se od vitamina C, D, B-kompleksa, E, A, minerale, enzime, aminokiseline, a 3% sastojaka je nepoznato. Izvor je energije i mladosti, podiže raspoloženje, poboljšava koncentracije i tjelesnu izdržljivost.
  Chia sjemenka bogata je omega masnim kiselinama, vlaknima, antioksidansima i aminokiselinama.
  Zelena magma je zapravo dehidrirani sok mladog lišća ječma. Obiluje vitaminima C, A, K, folnom kiselinom, klorofilom, aminokiselinama i enzimima. Blago je alkalne pH vrijednosti što pomaže u reduciranju posljedica stresa i neadekvatne prehrane koji zakiseljavaju organizam. Bogata je enzimima koji su bitni za probavu, imunološki sustav i detoksikaciju.

  47121354 fruit wallpaper 
  Spirulina za konzumiranje dolazi u par varijanti - kao prah, idealan za smoothie, jogurt i slično te u krutom obliku, praktična za brzo konzumiranje


  Spirulina je vrsta modrozelene alge i kao takva spada u najstarije stanovnike naše planete. Naziv spirulina dobila je zbog svog spiralnog oblika. Modra boja potječe od antioksidanasa, a zelena od biljnog pigmenta klorofila (klorofila a i klorofila b). 65%  sastava alge spada na proteine, gama linolensku kiselinu (GLA), zatim B-kompleks, vitamin A, zeaksantin, željezo, mangan, selen cink, kalij i magnezij. Klorofil je najzanimljiviji sastojak spiruline.
  Maca prah je odličan adaptogen, smanjuje posljedice i simptome stresa u organizmu, otklanja umor i podiže razinu energije. Vrlina adaptogena je ta da djeluju s ritmom i potrebama organizma prilagođavajući ga situaciji u kojoj se našao. Sadrži vitamine B1, B2, C, E, kalcij, fosfor, magnezij, kalij, željezo, cink i selen. Više na: pharmacy to go link super hrana.

   

   Upgrade Your Salad Greens 07 pg full


  3 Povrtna salata – salata je jedno od najpraktičnijih jela, samo dodamo po želji... Baza neka bude neka zelenjava, ostalo sir ili meso ili jaja, ovisno o tome što vam nedostaje. Salata je dobra kao jedan obrok u danu jer je lagana i može biti raznovrsna.

   

   47121354 fruit wallpaper
  Jamie Oliver