Username *
Password *
Remember Me

- Super bobice su osim vrijednog izbora antioksidansa, za naš organizam važne zbog mnogih mikronutrijenata koji povoljno utječu na sniženje razine kolesterola, te pomažu kod detoksikacije organizma - ističe nutricionistica Jasmina Vrbanec - osim mineralnog bogatstva, bobičasto voće vrijedno je konzumirati i zbog utjecaja na kvalitetu krvne slike. Važno je istaknuti da je bobičasto voće, zbog svoje kratke sezonske dobavljivosti dostupno kroz cijelu godinu u obliku pekmeza ili sokova, no važno je odabrati one koji sadrže voće iz eko uzgoja, bez rafiniranih slatkoća i sa što većim udjelom voća - .

 

sainsburyshome 971262036591575 cr

Foto: sainsbury home, prshots

 

- Uznemirenost i veliki mentalni napori, neispavanost, neuravnotežena prehrana te pretjerano uživanje u kavi, alkoholu i cigaretama pospješuju povećanje oksidativnog stresa oslobađanjem slobodnih radikala koji uništavaju zdrave stanice ljudskog organizma - objavila je Ekozona - zato su našem tijelu prijeko potrebni antioksidansi, koji blokiraju štetno djelovanje slobodnih radikala te na taj način štite naš organizam. Bobičasto voće poznat je izvor antioksidansa, stoga Ekozona, prva hrvatska ekološka robna marka predstavlja proizvode od super bobica: namaz od domaće bazge, sok od aronije iz eko uzgoja te sušeni crni ribiz - .

 

Sok aronija 700 ml Ekozona

 

Ekozona sok od aronije
Moćne bobice aronije smatraju se jednim od najboljih izvora moćnih antioksidanta. Zanimljivo je da sadrži najveći antioksidativnih kapacitet u odnosu na sve drugo bobičasto i orašasto voće. Također sadrži osam do deset puta veću koncentraciju vitamina A i C, čak više i od južnog voća. Aronija sadrži rijedak vitamin P, kalcij te znatne količine željeza. Posebnost aronije je antioksidant antocijanin, pigment zbog kojeg ona ima intenzivnu ljubičastu boju, a koji snažno jača imunitet. Istraživanja ruskih znanstvenika su pokazala da aronija pospješuje izlučivanje teških metala kao i nekih radioaktivnih tvari iz organizma.

Ekozona sok od aronije sadrži 100 posto čisti matični sok aronije, kojeg odlikuje jedinstveni slatko-trpki okus koji ga čini dobrim izborom za shake i smoothie. Kupcima Konzuma dostupan je po cijeni od 69,99 kuna za pakiranje od 700 ml.

 

Namaz od bazge

Ekozona domaći namaz od bazge
Bazga spada među najstarije i najljekovitije biljke starog Europskog kontinenta. Plodovi bazge, njene tamne bobice se od davnina koriste za opće jačanje zdravlja, a posebice za kvalitetu krvne slike. Znanost je dokazala kako su plodovi bazge vrijedan izvor antioksidansa zahvaljujući visokom udjelu vitamina C (45% RDA) te raznovrsnih fitokemikalija kao što su antocijani, flavonoidi ili terpeni. Navedeni spojevi svrstavaju bazgu iznad brusnice, jagode, borovnice po antioksidativnom djelovanju. Namaz od bazge ugodne je arome i okusa, a odličan je u ulozi namaza za kruh ili palačinki te za pripremu ostalih slastica. U proizvodnji Ekozona namaza od bazge korišteni su plodovi organski uzgojene bazge iz Slavonskih šuma, bez dodanih šećera i konzervansa, po cijeni od 18,99 kn za 315 gramsko pakiranje.

 

suhi ribiz Ekozona

Ekozona suhi ribiz
Ekološki sušeni ribiz sadrži visoki udio vitamina C - 177 mg na 100 grama. Također obiluje i željezom - 1,29 mg na 100 grama, a kao i većina drugog sušenog voća, suhi ribiz odlično funkcionira u kombinaciji sa žitaricama, kao dodatak desertima, salatama, pa čak i kao samostalna grickalica. Kupcima Konzuma dostupan je od 200 g i to po informativnoj cijeni od 19,99 kuna.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location