Username *
Password *
Remember Me

Nakon duge i hladne zime, a i ne tako toplog proljeća, spremni smo za nove pobjede - sve se više bavimo sportom, odlazimo u planine, šetnje, a i trkači i biciklisti češće se  posvećuju svojoj omiljenoj aktivnosti! - O benefitima fizičke aktivnosti su napisane knjige, članci studije… ukratko, organizam je u boljoj fizičkoj spremnosti - priča magistra farmacije Ljerka Jurić Karoli iz Farmacie - vezivno tkivo je čvršće, otpornije na ozljede, bolje je držanje, povećan je imunitet organizma, metabolizam je ubrzan, manji je rizik od kardiovaskularnih oboljenja, debljine. Sport poboljšava ne samo fizičko zdravlje, već utječe pozitivno i na psihološko stanje pojedinca, dobar je kanalizator stresa, te pospješuje i komunikacijske i društvene aspekte ljudi bilo koje životne dobi - .

Farmacia - moja ljekarna

pharmacy to go monday boost dietpharm flexan


Usred ovih i sličnih napora, dobro je pomoći si dodacima prehrani koji su namijenjeni onima s aktivnim životom, ali i onima koji tek kreću u akciju… Jedan od takvih svakako je Dietpharmov Flexan (125 kn, ljekarne i specijalizirane prodavaonice Farmacia), prah s kolagenom i vitaminom C za za normalnu funkciju hrskavice i kostiju. Izvrsno „podmazuje“, tako da je zaštita od potencijalnih ozljeda mnogo bolja.

- Ovisno o sportu o kojem se bavimo - pojedini dijelovi tijela se troše više. Kod trkača se najviše troše ligamenti, tetive, zglobovi, koljena, a kod ženskih sportaša može doći i do amenoreje ili osteoporoze, posebice u sportovima koji zahtijevaju nisku tjelesnu težinu, frakture raznih dijelova tijela kod kontaktnih sportova i slično - zaključuje magistra Jurić Karoli.

 

pharmacy to go monday boost

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location