Username *
Password *
Remember Me

- Sportsko savjetovalište u sklopu Farmacie u Arena centru Zagreb nudi kompletnu sportsko - nutricionističku podlogu brojnih transformacijskih procesa organizma, bilo kod rekreativnih ili profesionalnih sportaša. Ali isto tako, cilj nam je i unaprijediti svijest o očuvanju zdravlja svakog pojedinca te poboljšati kvalitetu njegova života općenito - ističe voditeljica savjetovališta i profesorica kineziologije Miljana Pavković. - I tu je, zapravo, naša jedinstvena prednost - naši klijenti nisu isključivo sportaši, pa i samim time imamo priliku utjecati na promjenu loših životnih navika i kod populacije ne-sportaša, odnosno rekreativaca te kod osoba koje tek planiraju mijenjati svoj stil života.

Farmacia - moja ljekarna / koja mi je najbliža?

  pharmacy to go sportsko savjetovaliste 11


Pharmacy to go / ljetne nezgode - izbjegnite ih!


- Multipower dodaci prehrani u potpunosti nalaze svoje mjesto u svim nivoima spomenutih procesa. Ponosni smo što vrhunski brend, s izuzetnom kvalitetom sastojaka i svojom dokazanom i potvrđenom prepoznatljivošću na vrlo zahtjevnom tržištu, predstavlja naš prvi i glavni izbor u preporuci. Najčešća pitanja sa kojima se susrećemo u savjetovalištu ovise o aktualnom sezonskom periodu tijekom godine:  

   1. Mršavljenje - prvenstveno trebamo ustanoviti razloge prekomjernog dobivanja težine. Ukoliko se radi o zdravim osobama, bez hormonalnih poteškoća i bez bilo koje druge vrste terapije, smijemo u potpunosti predložiti izmjenu dosadašnjeg režima prehrane i oplemeniti ga preporukom dodataka prehrani iz Multipower asortimana. Najčešće su to zamjenski obroci u obliku proteinskih napitaka (mliječnih proteina ili proteina sirutke), uz eventualne energetske napitke, radi ubrzavanja metabolizma i radi dodatnih izvora energije prije, ali i nakon tjelesnih aktivnosti.
Preporučeni proizvodi: Double eff.caps., L-carnitine amp., Formula 80 protein, 100% Whey protein sirutke, Whey Iso complex...


pharmacy to go sportsko savjetovaliste 5


Idealna, lagana ljetna njega kože @ Pharmacy to go!

2. Kondicija - definitivno treba obogatiti energetske zalihe organizma, kako bi se trenažni procesi sa ciljem kondicije mogli odvijati bez zamora, u optimalnom vremenskom kontinuitetu, uz maksimalnu regeneraciju organizma. Tu su nam prioritet razni energetski gelovi (koncentrati energije), razni izotonični i energetski napitci (tekući i u prahu) te razne energetske čokoladice.
Preporučeni proizvodi: Energy gel, Energy Jelly, Fit-active L-carnitine, Multicarbo napitak, Re-charge napitak, Iso drink napitak, energetske čokoladice, Guarana liquid..

 

pharmacy to go sportsko savjetovaliste 6


Prilagodite putnu ljekarnu vlastitim potrebama @ Pharmacy to go!


3. Oblikovanje tijela, jačanje mišićnog tonusa
- ovdje je ključan unos bjelančevina i njihov balans u odnosu na ugljikohidrate, uz adekvatan program treninga. Bjelančevine možemo preporučiti i u tekućem obliku (proteinski napitci, aminokiseline), kao i u obliku sokova (BCAA napitak) i u obliku čokoladica kao zamjenskih međuobroka, u raznim postotcima (50% protein bar, 32% protein bar,30% protein bar, 27% protein bar), ovisno upravo o planiranju dnevnog unosa proteina te o svakodnevnim obavezama i organizaciji dana svakog pojedinca.
Preporučeni proizvodi: Formula 80 protein, 100%  Whey protein sirutke, Amino Mega Boost amp.,BCAA kaps. (ili napitak), proteinske čokoladice...

 

pharmacy to go sportsko savjetovaliste 8


Kako do vitke linije na zdravi način? Klik!

 
4. Povećanje mišićne mase i snage - s obzirom na potrebu povećanja ukupnog dnevnog kalorijskog unosa, u ovom slučaju svakako prednost trebamo dati napitcima sa kombiniranim unosom ugljikohidrata i proteina (Mass gainer, Supergainer). Povećanje snage možemo ostvariti uz dodatak raznih oblika kreatina (u obliku praha ili tableta, Kre-alkalyn), ovisno treba li povećanje snage kod sportaša  biti proporcionalno s povećanjem tjelesne težine.
Preporučeni proizvodi: Mass gainer, Supergainer, Creatine caps. (ili u prahu), Kre-alkalyn CXT, L-glutamine, X-plode All in One,...

 

pharmacy to go sportsko savjetovaliste 9
Kako urediti i brinuti se o stopalima? Još jedna zanimljiva Pharmacy to go! tema. Klik!

5. Profesionalni sportaši - ovisno o vrsti sporta i o razdoblju sezone (pripreme za natjecanja ili vansezonski period), ovdje svakako moramo uzeti u obzir i plan treninga. Upravo u skladu s planiranim trenažnim ciljem, koji je najčešće usko i precizno definiran, mi možemo uskladiti i preporuku suplementacije. Tek tada ćemo u potpunosti moći ostvariti onu (najčešće) nijansu napretka kojom će se u konačnici rezultati izdvojiti od dosadašnjih te biti temelj za postizanje vrhunskih postignuća u finalima natjecanja.

 
Roditeljstvo je divna stvar - saznajte sve o zdravlju djeteta od prvog dana života - Pharmacy to go baby! Klik

 

ph to go kolaz 1


Sunce je stiglo, a s njime i potreba za dobrim kremama sa zaštitnim faktorom - klik na sunčanu temu Pharmacy to go!

 
- Profesionalni sport predstavlja poseban izazov u programiranju i savjetovanju, obzirom da je to poseban način života, gdje sport, zapravo, predstavlja i izvor prihoda pojedinca i njihovih obitelji, te cjelokupnu orijentaciju života ne samo u privatnom, već i u poslovnom smislu. Stoga povjerenje koje nam profesionalni sportaši poklanjaju, odabirom našeg savjetovališta, daje poseban značaj našem postojanju. I na to smo izuzetno ponosni - .
Preporučeni proizvodi: Formula 80, 100% Whey protein sirutke, Creatine, Kre-alkalyn CXT, L-glutamine, BCAA, Re-charge drink, Multicarbo drink, Red Kick,Whey Iso complex...

Muče vas suha koža i atopijski dermatitis? Otkrijte rješenje u zanimljivoj Pharmacy to go! temi. Klik!

 

pharmacy to go sportsko savjetovaliste 7


Imate li problema s probavom, informirajte se u još jednoj zanimljivoj Pharmacy to go! temi. Klik!

 
- I roditelji djece sportaša su, zapravo, naša ciljana skupina za savjetovanje. Oni su vrlo česti posjetitelji i upravo briga za dijete - sportaša predstavlja apsolutno najvažniji faktor za educiranje i preporuku dodataka prehrani. Naime, bitno je naglasiti da su djeca već od vrlo rane dobi (ovisno o sportu) uključena u profesionalni natjecateljski režim treninga, gdje se već od 10.godine života rade selekcije talentiranih sportaša po sportskim klubovima, stvorenih za vrhunske rezultate. Takvo dijete će biti izloženo ekstremnim fizičkim, ali i psihičkim naporima, dok je još uvijek u razvojnoj fazi odrastanja. Samim time, povećani napori zahtijevaju i povećan unos nutrijenata, kako se tijekom prirodno uvjetovanog rasta i razvoja djeteta ne bi ugrozilo njegovo zdravlje (što je, na žalost, vrlo čest slučaj) - . 

Koža muškaraca također treba pravilnu njegu - sve o tome možete pročitati u Pharmacy to go! Njega muške kože

 

pharmacy to go sportsko savjetovaliste 10


Kako se hrane sportaši i oni koji žele poraditi na fizičkoj kondiciji? @ Pharmacy to go! Prehrana sportaša.


- Stoga je neophodno obogatiti prehranu djeteta - sportaša vitaminima, mineralima, visokokvalitetnim namirnicama i nutrijentima, pa tako i energetskim i proteinskim dodacima prehrani. Ono što razlikuje plan prehrane odraslog sportaša i sportaša koji je još u razvoju su upravo doze, tj. preporučene količine nutrijenata unesene u jednom obroku, kao i na kraju dana. To ovisi o mnogim faktorima (dob i spol djeteta, vrsta sporta kojom se bavi, trenažni ciljevi koji se žele postići, inicijalno stanje djeteta u kognitivnim i motoričkim sposobnostima,....), prema kojima trener ili sportski nutricionist propisuje režim prehrane i suplementacije - .

 
Sve o masnoj kosi i seboroičnom dermatitisu možete saznati u još jednoj Pharmacy to go! temi

ph to go kolaz 2
Promjene raspoloženja postale su vaša svakodnevica? Pharmacy to go! zna odgovor kako si možete olakšati probleme


- Multipower dodaci prehrani mogu se preporučiti već od najranije trenažne dobi djeteta, od 10. godine života: proteinski pripravci za oporavak i obnovu stanica nakon treninga dok su  pripravci na bazi ugljikohidrata niskog i visokog glikemijskog indeksa za brzu nadoknadu energije. Navedene vrste pripravaka postoje u obliku napitaka, gelova i čokoladica. Dodaci za povećanje snage i mišićne mase preporučuju se tek iznad 16.godine života. Pošto mnogo sportskih klubova u Hrvatskoj još uvijek nije na tom profesionalnom kadrovskom nivou i nemaju na raspolaganju odgovornu i stručnu osobu-sportskog nutricionistu unutar kluba, mnogi roditelji su prepušteni sami sebi i jedino ih vlastita briga za dijete vodi kroz taj, vrlo bitan segment njihova sportskog života - .

Potrebna vam je detoksikacija organizma? Sve o tome saznajte u temi Pharmacy to go! / Detox je važan. Klik!

 

pharmacy to go sportsko savjetovaliste 12
Želite ojačati imunitet? Ne gubite vrijeme, već saznajte sve o tome u Pharmacy to go! temi. Kako osnažiti organizam? Klik!


- Sportsko savjetovalište u Farmaciji u Arena centru predstavlja jedinstvenu strukturu koja omogućuje i objedinjuje brigu o zdravlju svakog pojedinca te ih vodi kroz faze treninga i prehrane profesionalnog ili rekreativnog nivoa već od njihove najranije dobi sportskog života. Termini savjetovališta odvijaju se redovno svaka 2 tjedna, kada zapravo i pratimo postignute rezultate i promjene te u skladu sa istima predlažemo izmjene programa dodataka prehrani. Naš osnovni princip rada je ne samo postizanje transformacijskih procesa i zadanih trenažnih ciljeva, uz očuvanje zdravlja, već i zadržavanje postignutih rezultata i forme u daljnjim fazama života - .

 

pharmacy to go sportsko savjetovaliste 14