Username *
Password *
Remember Me

Gastronomadi i svi oni koji cijene vrhunske mesne delicije u posljednje vrijeme ne zaobilaze Kodilu u slovenskom Pomurju, čiji proizvodi, ponajprije šunke (geografski zaštićena) i pršuti, također putuju po cijelom svijetu. Janez Kodila, vlasnik i utemeljitelj, koji je posao mesarstva naslijedio od svog oca, na samim počecima biznisa postavio si je cilj - kvaliteta, a ne kvantiteta.

kodila 63

Danas, kad je cilj ostvaren, šunke i pršuti smješteni su u posebnoj nastambi koja je napravljena po zakonima prirode: zidovi su od gline, a tehnološki napredna tehnologija omogućava mikroklimu koja imitira sva četiri godišnja doba. Posljednja faza sazrijevanja odvija se pod slamnatim krovom, te je u potpunosti vidljiva u galeriji novog prodajnog prostora. Velika investicija moguća je bila zahvaljujući Evropskim fondovima, kao i programu ruralnog razvoja Slovenije.  

 kodila 24

Novi prostor će omogućiti daljnje širenje proizvodnje i realizacije potencijala za nastup na stranim tržištima, ali i donijeti kvalitativni skok u proizvodnji, jer će omogućiti sazrijevanje kvalitete mesa u uvjetima koji su približni prirodnim uvjetima.

kodila 6kodila 7

Integracija proizvodnje i prodaje ključni je proces inovacije u Kodili, a otvaranjem kulinarskog centra, omogućeno je posjetiteljima da otkriju način stvaranja slavne prekmurske tradicije, prvenstveno šunke i pršuta. Moguća je i degustacija, kao i najam terase na krovu, zajedno s vrhunskim gastro užitkom domaćih proizvoda, ulja i vina.

Osim na slovenskom tržištu, Kodila brend izvrsno je pozicioniran i u drugim zemljama, poput Njemačke, Švicarske i Austrije, ali i Japana, gdje se prodaje kao kulinarski specijalitet.

Foto: G&S Promotion

kodila 66
Janez Kodila

kodila70

kodila 2kodila 3kodila 8kodila 10

 

kodila 1

kodila 11kodila 12kodila 65kodila 81kodila 88

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location