Amelie / romantični slatkiši

  Dobra vijest za sve one koji ne samo da vole pojesti nešto fino i slatko, već istovremeno uživati u romantičnom retro interijeru: nedavno je u zagrebačkoj Duknovićevoj ulici u blizini predivnog parka Maksimir otvorena još jedna Amelie slastičarnica. Pastelni ružičasti tonovi, miris čokolade i retro detalji potpis su koji još jednom slatkom mjestu daju poseban pečat.

  7 cr

  - Dok sam još samo maštala o mojoj maloj oazi - otkriva vlasnica Žakline Troskot - željela sam stvoriti ambijent u kojem će sva čula biti zadovoljena, ležeran ugođaj, lagana nenametljiva glazba, očaravajući miris svježe pečenih kolača i naravno - ukusne slastice. Osmijeh na licu svakog gosta potvrđuje mi da sam u tome uspjela, a istovremeno potiče i moju kreativnost i upornost za unapređenjem ponude i usluge iz dana u dan - .

  3 cr

   Zaštitni znak Amelie slastičarnica je moto: - ovo je prostor posvećen romantici, čežnji i domaćim kolačima, bliskosti, šaputanju i dugim razgovorima - .


  - Tako i u ovoj Amelie možete uživati u već prepoznatljivim okusima neodoljivih Macarona, Amelie torte, Cheesecake borovnice, Browniea, Quichevima, prirodnoj limunadi ili posebno pripravljenom napitku od đumbira, meda i limuna - poziva Žakline - a za vruće ljeto koje je pred nama pripremili smo i sladoled koji će uz posebno birane okuse kao što su jagoda s acetom balsamicom, borovnica đumbir i čokolada sigurno potaknuti rapsodiju okusa, kojoj nećete moći odoljeti… Uz sladoled tu su i ostala osvježenja koja će zadovoljiti i one malo zahtjevnije, baš kao nekada davno i rimskog cara Nerona, između ostalog poznatog i kao velikog gurmana, koji je smislio način kako se u ljetnim žegama počastiti nečim sočnim i voćnim. Naredio je da se s planina donese mnogo leda, a zatim ga je miješao s voćnim sokovima koje je obožavao. I tako je dobio ono što danas nosi fancy naziv sorbeto, koji ćete isto tako moći pronaći i isprobati u našoj ljetnoj ponudi - .

   

  14 cr

   

  15 cr

   

  89