Username *
Password *
Remember Me

Tehnički muzej u Zagrebu organizira akciju Dani kruha, namijenjenu djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi, u trajanju od 30. 9. do 31. 10. 2014.

Dani kruha TM1

Kruh ubrajamo među najstarije pripremanu hranu, a povijest kruha na neki način je i povijest civilizacije jer je kultiviranje žitarica omogućilo prijelaz iz lovačkog i nomadskog stila života ka poljoprivredi i formiranju naselja.

Dani kruha TM 2014

- Kroz akciju ćemo proći povijesni put od nekoliko tisuća godina te upoznati razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sijanje žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno i na kraju pretvaranje brašna u tijesto iz kojeg pečenjem nastaje kruh. Kroz interaktivni pristup posjetitelji imaju priliku aktivno sudjelovati u akciji, posijati pšenicu, na ručnom žrvnju samljeti pšenicu te na kraju i zamijesiti tijesto za kruh. Svi posjetitelji će kao uspomenu ponijeti malu vrećicu s pšenicom - objavio je Tehnički muzej.

- Za sudjelovanje školskih i predškolskih skupina OBVEZNA je prethodna telefonska najava, kako bismo vam osigurali stručno vodstvo i materijal. Grupe mogu biti do 30 osoba. Za pojedinačni posjet za radionicu "Dani kruha" ne primamo najave - . 

Dani kruha TM 2014a


Akcija Dani kruha održava se od utorka do petka, od 9 do 15 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Trajanje radionice je oko 90 minuta.
Termini za sudjelovanje u akciji:
1. termin: 9 – 10.30 sati
2. termin:  10 – 11.30 sati
3. termin:  11 – 12.30 sati
4. termin: 13 – 14.30 sati
Subotom i nedjeljom raspoloživi termini su u 9 i 11 sati. Vikendom je akcija namijenjena isključivo pojedinačnom posjetu građanstva, a termini su u 9 i 11 sati.
 
Sudjelovanje u akciji Dani kruha ne uključuje obilazak i stručna vodstva po stalnom postavu Tehničkog muzeja.
 
Za sudjelovanje na radionicama OBVEZNA je prethodna telefonska najava, kako bismo osigurali termin. Maksimalni broj polaznika radionice je 30 osoba.
Najave za izložbu i radionice 01/ 4844-050, kontakt osoba Mario Mirković, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.