Username *
Password *
Remember Me

Kalcij sudjeluje u mnogim vitalnim procesima u ljudskom organizmu. Osim što je nužan za izgradnju kostiju i zubi, za diobu i rast stanica, važan je u procesima kontrakcije mišića. Ovaj mineral sudjeluje u regulaciji propusnosti stanične membrane, u izlučivanju nekih hormona (inzulin), a važan je i za pravilan rad srca. Prijeko je potreban za zgrušavanje krvi i u prijenosu podražaja u živcima. Poznato je da je kalcij koristan i kao pomoć kod alergijskih stanja. Za prevenciju osteoporoze, kao nadopunu u liječenju osteoporoze i kod smanjenog unosa kalcija hranom (npr. izbjegavanje kravljeg mlijeka) preporučujemo Dietpharm Kalcij citrat +D šumeće tablete.

Farmacia - koja mi je najbliža?
 

kalcij citrat D dietpharm


Smatra se da među svim oblicima kalcija, upravo kalcij citrat omogućava maksimalnu apsorpciju u organizmu. Osobito je pogodan kod osoba koje imaju povećane potrebe za unosom kalcija, a moraju izbjegavati kalcij karbonat, te kod osoba s bubrežnim kamencima.
Kada je riječ o metabolizmu kalcija, odlučujuću ulogu ima vitamin D. On potiče apsorpciju kalcija iz crijeva, pa se ulazak kalcija u organizam brzo povećava. U kostima vitamin D potiče normalnu mineralizaciju, pa na taj način ima velik utjecaj na rast i kvalitetu kostiju. Dnevne potrebe za tim vitaminom su 5-10 µg, a najlakše ga je osigurati izlaganjem kože sunčevim zrakama, i to 10 do 15 minuta 2-3 puta tjedno. No, u uvjetima dugotrajnog boravka u zatvorenim prostorima, kod zagađenosti zraka, a osobito u starijoj životnoj dobi, teško je osigurati njegove dovoljne količine.

kalcij citrat d kutija 10130

U jednoj šumećoj tableti nalazi se 600 mg kalcija (sadržanog u 2487 mg kalcij citrata) i 5 µg vitamina D3. Uzima se 1 do 2 šumeće tablete na dan otopljene u čaši vode (200 ml). Ukoliko nastane talog, sadržaj je potrebno promiješati i popiti. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.


Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location