Username *
Password *
Remember Me

Ukoliko odlučite posjetiti slovenski Podčtrtek ili poželite vikend u tišini okruženoj zelenilom, s ponudom izvrsne, inovativne eko-kuhinje, Pansion Natura Amon pravi je odabir. Ovaj objekt koji se ponosi sa četiri zvjezdice smješten je u prirodi: s jedne strane otvara se pogled na šumu, a s druge se vidi njihovo privatno golf igralište. Sobe su opremljene namještajem od prirodnih materijala. Obitelji Amon živi i radi u Olimju, nedaleko od prekrasnog minoritskog samostana Olimje u općini Podčetrtek. Njihovo obiteljsko poduzeće najstarija je vinarija u Sloveniji gdje obitelj proizvodi i puni vina iz šmarsko-virštanjskog okoliša. Iz vinarske obrti s vremenom razvilo se ugostiteljstvo kojom se obitelj Amon i dandanas bavi sa žarom i strašću.

amon11


Pod markom Amon naći čete sljedeća vina: bijeli i crveni virštanjčan, crna frankovka, laški rizling, chardonnay, sauvignon, renski rizling, sivi pinot, i zaštićeno vino obitelji Amon – fragamay. U njihovom vinskom podrumu sazrijevaju i vrhunska predikatna vina, uz brojna arhivska vina. Restoran je opremljen u rustikalnom stilu vinskog podruma. Ukrašen je originalnim predmetima vinarske baštine koja je upravo u okolici Virštanja vrlo bogata. U kuhinji restorana spremaju se uglavnom sezonska jela koja su povezana s godišnjim dobima. Amonovi tako na njihovom meniju prednost daju starim domaćim receptima, a posebno su poznati po svojim izvrsnim juhama. Kozjanska juha od gljiva i prežgana juha su nešto što zaista morate kušati. Vrlo ukusne su i domaće paštete te kozjanske suhomesnate delicije. Iz voća i vina proizvode takozvane vinolade, a u krušnoj peći spremaju meso od divljači, janjetinu, pečene patke i kokoši iz domaćeg uzgoja.

amon1


Također sami spremaju i tjesteninu, štrukle, žlikrofe i različite svaljke. Zamrznutog povrća u njihovoj kuhinji nećete naći. Umjesto toga vaša jela će biti kreativno pripremljena od svježih sezonskih namirnica koje članovi obitelji uzgajaju sami. Osim što je vrhunska kuharica s dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, Greta Amon je i veliki poznavalac nutricionizma pa tako možete biti sigurni, da ćete na tanjur dobiti zaista zdrava i ukusna jela. Njena domaća marmelada od metvice ili pak ona od kajsije sa timijanom nešto je što za doručak ne smijete propustiti. Dopunite ga žitnom kavom ili svježe spremljenom smoothiju.

amon13


Obitelj Amon posebno se ponosi ekološkom voćnjaku sa 100 stabala koji se nalazi na imanju. Među njima su još posebno stare kozjanske jabuke, šljive, breskve, dunje, kruške, murve, trešnje, maline, kupine i još mnogo toga. Na njihovom vrtu raste samo ekološko uzgojeno povrće i ljekovito bilje koje sve koriste pri pripremi ukusnih jela. Dobili su i međunarodno priznanje kvalitete Maison de Qualité koje svjedoči o tome da je njihov ugostiteljski objekt zaista kuća kvalitete.

amon2


Nakon toga spremni ste za sport – na Amon imanju možete zaigrati golf sa devet rupa. Olimje je smješteno u slikovitom krajoliku uz rijeku Sotlu. Središnji Sotelski krajolik u sebi krije nezaboravne ljepote netaknute prirode. Njen će vam spokoj u cijeloj njezinoj ljepoti dočarati šume, vinogradi, cvijeće, žamor potoka i pjesma ptica. Simbol te ljepote je golf teren s devet rupa koji se nalazi neposredno pokraj Pansiona Natura Amon. Golf je zavodljiva mješavina opuštenog uživanja u prirodi i kontroliranih pokreta koji čovjeka tjeraju da na ugodan način istražuje granice svojeg vlastitog tijela i psihofizičke kondicije.
Posjetite web stranicu: www.amon.si, ili se obitelji Amon obratite putem e-maila na adresu: ales @ amon.si.

 

amon3

amon4

amon22

amon46

natura-amon

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location