Top Tip / DIY sladoled od jogurta

  Sladoled kao hit ljeta volimo jesti svaki dan – predlažemo varijantu s manje kalorija, koju možete napraviti i kod kuće. Trebate samo štapiće odnosno set za izradu sladoleda kojeg nude brojni dućani i zabava može početi – ako nemate, poslužit će i plastična čašica sa žličicom! Jogurt, narezane jagode, kiwi, bijela kava,  grožđice, limunada, sve su to sastojci koje možete iskoristiti pri izradi kućnog sladoleda.

  slatkac jogurt

  Jogurt je idealan – voćne varijante pomiješajte s običnim jogurtom ili stavite čisti i sladoled je gotov (kad se smrzne naravno). Što se tiče limunade, ona je također super osvježavajuća, no ubacite unutra komade voća kako sladoled ne bi bio previše voden. Stavite manje šećera nego kad radite sok jer će voće dati još slatkoće, a uostalom kad je hladno i osvježavajuće, ionako je sve skupa finije!

  healthy pops feature

  Smoothie – genijalan u svježem ili smrznutom izdanju! Napravili ste previše smoothieja i ne znate što s njime? U led. U malu čašicu ili kalup za sladoled. Tu možete dodati čak i muesle, grožđice i sve ono što smoothie čini zabavnijim. Volite li okus ledene kave? Evo još jedne ideje. Imat ćete super doručak za sljedeće jutro. Koju god od varijanti izabrali, poigrajte se receptima i dobro se osvježite, na zdravi način!

  Foto: sheknows

   

  iced-tea-pops

  kiwi-pops