Username *
Password *
Remember Me

Tijekom predstavljana novog Ikea kataloga, jučer u zagrebačkoj robnoj kući, potvrđena je suradnja s novim hrvatskim dobavljačem – tvrtkom Kircek iz Ljubeščice nedaleko od Varaždina, koja će kuhinjske radne ploče Hamharp od punog drveta hrastovine u dvije veličine. Proizvod će se prodavati kod nas, ali i izvoziti u europske robne kuće Ikea. Planirana je proizvodnja 20.000 radnih ploča Hammarp, a prve isporuke kreću u rujnu 2015. Jučer je predstavljen i novi katalog, čija se tematika za sljedeću godinu vrti oko kuhinje.

 IKEA katalog 2016

- Kao što smo i najavljivali, otvorenjem robne kuće u Zagrebu otvorile su se i mogućnosti za dobavljače iz Hrvatske i cijele regije. Izrazito smo zadovoljni što smo, uz virovitički Tvin, našli još jednog uspješnog partnera u Hrvatskoj. Kircek ima polustoljetnu tradiciju, konkurentnost i specijalizaciju u proizvodnji masivnih drvenih ploča i zadovoljili su sve uvjete IKEA standarda IWAY. Otvoreni su za mogući porast proizvodnje u budućnosti te posjeduju FSC certifikat koji jamči da koriste drvo iz šuma kojima se gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima - naglasio je Igor Štefanac, regionalni PR menadžer u IKEA SEE.

infografika Life at home istraživanje

U skladu s globalnom strategijom održivosti tvrtke Ikea People & Planet Positive, na krov zagrebačke robne kuća implementirano je 1300 fotonaponskih panela, svaki električne snage 250 W. To znači kako robna kuća IKEA Zagreb proizvodi 10% vlastite električne energije, a u ljetnim mjesecima ta brojka se penje i do 20%. Od otvorenja reciklirano je 900 tona otpada, odnosno 94% ukupno proizvedenog otpada.

 

Tags: Food Hrana Ikea

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location