Username *
Password *
Remember Me

Donosimo najbolje savjete o kašicama za bebe, kako i sa čime ih pripremiti te kako izabrati najbolje namirnice. Najvažnije pomagalo za pripremu kašica je štapni mikser, a najbolje je nabaviti ga u kompletu koji je proizvođač već predvidio za pripremu hrane za bebe. Nabavite i najmanje dvije duboke i uske čaše u kojima ćete miksati kašice. Većina tih posuda može poslužiti i za mjerenje količine vode koju ćete koristiti kod pripreme hrane za dijete.    

Baby food jars

1. Kod pripremanja dječje hrane važno je paziti na čistoću posuđa, miksera i hrane. Dječji organizam nema otpornost na mikroorganizme, vrlo je osjetljiv i podložan infekcijama.

2. Kod kupnje voća i povrća potrebno je odabrati svježe namirnice, po mogućnosti organskog uzgoja. Moraju biti dobro oprane, oguljene, bez  koštica i sjemenki. Za pripremu dječjih kašica koristite isključivo svježe sezonsko  i lokalno uzgojeno voće i povrće, meso i ribu, a nikako konzerviranu hranu zato jer je ona puna konzervansa i raznih aditiva koji mogu štetno djelovati na zdravlje djeteta.

3. Kod pripremanja mesa i ribe potrebno je pažljivo očistiti sve: kožicu, kosti, hrskavicu i masnoće.

Baby-Food-Service
Foto: popsugar


4. Za krutu hranu se koristi dječja žličica, a ne bočica jer se dijete može zagrcnuti.

5. Ako koristite meso koje je bio zamrznuto, najbolje je pustiti ga da se postepeno otopi u hladnjaku, nikako na sobnoj temperaturi kako se ne bi razvili mikroorganizmi. Kad se meso otopi odmah započnite s pripremom obroka.

6. Hrana koju pripremate za dijete mora biti dobro termički obrađena zato jer je takva hrana bebi ukusnija i  ne opterećuje probavu.


 

strucnjakinja Mirjana Tonkovic cr

Bosch je predstavio novi BabyChef komplet u kojem se nalazi štapni mikser ErgoMixx i knjiga sa 55 recepata poznate nutricionistkinje Mirjane Tonković koji će pomoći majkama u jednostavnom pripremanju zdravih obroka za njihovu djecu.

 

vizualizacija kutija baby chef HIGHRES na bijelom cr

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location