Username *
Password *
Remember Me

Dani kruha u zagrebačkom Tehničkom muzeju počinju danas i traju sve do 30. listopada 2015, u terminima: od utorka do petka od 9 do 15 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati, u trajanju oko 90 minuta. Cijena ulaznice je 15 kuna, što uključuje stručno vodstvo i materijal za radionicu. Edukativna akcija namijenjena je djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi.

Bread


Kruh ubrajamo među najstarije pripremanu hranu, a povijest kruha na neki način je i povijest civilizacije jer je kultiviranje žitarica omogućilo prijelaz iz lovačkog i nomadskog stila života ka poljoprivredi i formiranju naselja. - Kroz akciju ćemo proći povijesni put od nekoliko tisuća godina te upoznati razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sijanje žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno i na kraju pretvaranje brašna u tijesto iz kojeg pečenjem nastaje KRUH. Kroz interaktivni pristup posjetitelji imaju priliku aktivno sudjelovati u akciji, posijati pšenicu, na ručnom žrvnju samljeti pšenicu i zamijesiti tijesto za kruh. Svi posjetitelji će kao uspomenu dobiti vrećicu s pšenicom – objavio je Tehnički muzej. Za sudjelovanje školskih i predškolskih skupina obavezna je prethodna najava, kako bi se osiguralo stručno vodstvo. Grupe mogu biti do 30 osoba.

IamBread