Username *
Password *
Remember Me

Plodovi crne aronije su riznica vitamina (A,C,P, B kompleksa: B2,B6, B9 i beta karotena) i minerala (K, Ca, Fe, Mn, Mo, J  i P). Biofenoli, tanini i flavonoidi, znanstveno dokazano moćni antioksidansi, u aroniji se nalaze u većoj količini u odnosu na plodove ostalih tamnoobojenih plodova biljaka (kupine, maline, crno grožđe, crveni kupus,...). Crna boja bobica potiče od flavonoid fenola – antocijanina.

Odličan prirodni sok Aronija Bakina tajna na popustu je od 20 % na svim Farmacia prodajnim mjestima, od 1. do 29. veljače 2016: radi se o pakiranjima od 200 i 700 ml te duo-pack.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

1400 Aronija copack


Samonikla aronija rasprostranjena je u Kanadi i južnim dijelovima SAD-a, a aroniju kao hranu i lijek koristili su sjevernoamerički Indijanci u obliku čaja protiv želučanih tegoba i za zaustavljanje krvarenje iz rana. U Europi se prvi puta spominje u 19. stoljeću, a rasprostranjena je i na području Rusije i zemljama istočne Europe. Budući da biljka izdržava ekstremno niske temperature i do -47C, dobila je i naziv sibirska aronija. Jedna od zanimljivosti ovog voća je i da ne zahtijeva nikakvo kemijsko tretiranje i prskanje jer ju insekti ne napadaju.

image008


Prehrana bogata voćem i povrćem preventivno utječe na brojne nezarazne kronične bolesti i utječe na očuvanje zdravlja i dugovječnosti. Mehanizam koji odražava zdravstveni efekt voća i povrća je redukcija oksidacijskog stresa koji za posljedicu ima smanjenje upalnih procesa u organizmu. Obzirom na koncentraciju antioksidansa u aroniji u odnosu na ostalo bobičasto voće, aronija prednjači u sprječavanju stvaranja slobodnih radikala koji uzrokuju oksidativni stres u stanicama.

image009


Preporuča se kod stresnog načina života i zagađenja životne sredine. Antioksidacijski učinak posebno je značajan kod sportaša i osoba izloženih stresu ili povećanom fizičkom naporu i predstavlja dobru preventivu protiv razvoja svih vrsta bolesti. Preporučuje se djeci (ne mlađoj od godinu dana)  i djeci izloženoj fizičkom naporu ili oporavku od bolesti.
Kao dodatak prehrani u svrhu očuvanja zdravlja, preporuka je koristiti matični sok aronije 10-15 dana po jednom godišnjem dobu, u dnevnoj dozi 50-100 ml. Poželjno je sok aronije uzimati prije jela. Ukoliko osoba ima osjetljiv želudac preporuka je sok uzeti uz obrok.

image010


MATIČNI SOK 100% ARONIJA „BAKINA TAJNA“
Specijalnim postupkom hladnog tiještenja plodova aronije u punoj biološkoj zrelosti, teškim prešama, poštujući principe dobre higijenske i proizvodne prakse, dobiva se matični sok, bez dodatka šećera i konzervansa - koncentrirani dodatak bioaktivnih komponenti prehrani. Nakon tiještenja sok se ostavlja da odleži na niskim temperaturama zbog prirodne sedimentacije nakon čega ide pakiranje i pasterizacija. Hladnim cijeđenjem očuvane su biološki aktivne komponente antocijanini, vitamini, minerali, dijetalna vlakna...
Sokovi dobivenim postupkom hladnog tiještenja najbolji su proizvod koji se može napraviti iz voća, a po nutritivnim karakteristikama ova vrsta sokova slična je svježem voću iz kojeg se dobivaju.

 

image011

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location