Username *
Password *
Remember Me

Zagrebački Hypo Event Centar će u petak i subotu, 26. i 27. veljače 2016., na drugom regionalnom Whisky sajmu ugostiti dvostruko više izlagača no lani te predstaviti više od 50 brandova ovog popularnog pića. Uz škotske, irske, kanadske i američke whiskyje, posjetitelji će prvi puta moći probati i sve uglednije japanske whiskyje, po posebnim sajamskim promotivnim cijenama. Radno vrijeme sajma u petak je od 15:00 do 22:00, a u subotu od 12:00 do 22:00 sata.

whiskey2 1024x1024

Svoju ponudu na sajmu će predstaviti Badel 1862, Miva, Pernod Ricard, PPD Croatia, Valentić i Vom Fass, a na šanku Whisky sajma moći će se ispobati i niz brandova ostalih vodećih proizvođača i uvoznika. Prvi put će se moći kušati i whisky kokteli koje će pripremati koktel majstori Moonshine whisky bara, a restoran Spoon je pripremio odgovarajući whisky meni. Potpuna lista zastupljenih whisky brandova može se pronaći ovdje. U petak u 17:00 na okruglom stolu „Whisk(e)y – country trademark“ veleposlanici Irske, Kanade i Velike Britanije razgovarat će o značaju whiskyja za prepoznatljivost njihovih zemalja te za turističku ponudu.

Whisky sajam ZG015

Gostima je na raspolaganju šest stručnih radionica: "Uvod u Whisky" za početnike i Mala škola kušanja powered by MIVA te „Nikka – The King of Blenders“ powered by Badel 1862, masterclass radionice „Putovanje na Islay“, "Oak & Casks - Priče iz Whisky šume" i "Ardbeg - Preko treseta do zvijezda" powered by MIVA te premium masterclass radionica "Izgubljene destilerije" na kojoj će sudionici moći isprobati četiri raritetna whiskyja koji se više ne proizvode. Broj sudionika je ograničen, a više o sadržaju radionica, zastupljenim brandovima te cijenama ulaznica za radionice dostupno je na web stranici sajma.

japanese whiskey

Dnevne ulaznice u pretprodaji su dostupne po cijeni od 50,00 kn, a mogu se nabaviti slanjem upita na e-mail adresu organizatora sajma, info @ mozaik-grupa.hr ili kupiti u Moonshine whisky baru, Frane Petrića 2, Zagreb. U dane sajma dnevne ulaznice moći će se kupiti na ulazu po cijeni od 70,00 kn. Za sve koji žele poseban whisky doživljaj, dostupne su VIP ulaznice po cijeni od 389,00 kn. Uz rezervaciju stola i stručno vodstvo, uključuju i 1,5-satni doživljaj kušanja četiri ekskluzivna whiskyja (Jim Beam Signature Craft 12 YO, The Macallan Sienna - 1824 Series, Bruichladdich Octomore 06.1 - Scottish Barley 5 YO te whisky iznenađenja) koji su sljubljeni s tri odgovarajuća menija te korisne savjete što isprobati. Organizatori sajma su Mozaik grupa, Eventa01 i Promologistika.

whiskey