Username *
Password *
Remember Me

Luna Rossa, restoran smješten u centru Zagreba, već je neko vrijeme dio gastronomske ponude grada no sada je koncept dotjeran na način da definira autentičnu talijansku trattoriu: manageri Michele Inglese i Fabrizio Affuso unaprijedili su ponudu uz pomoć Uga Raffa, savjetnika pri talijanskom ministarstvu za Talijane u svijetu, dok kuhinju vode chefovi Luca Alfieri iz Rima i Vincenzo Chimenti iz Barija.

IMG 6308

Luca Alfieri, talijanski Masterchef, daje poseban originalni štih ovom restoranu s individualiziranim pristupom gostima, a zanat je doučio u San Franciscu. Kod njih možete isprobati pravu Carbonaru, s paprom, guancialeom, tj. sušenim svinjskim obrazima, ali bez vrhnja, Calamaratu s pestom i sabljarkom, zatim Pastu tricolore s pestom, cherry rajčicama i mahunama te burratom, Matricianu s guancialeom, rajčicom i originalnim Pecorino romano sirom, Cacio e pepe, razne odreske te ribu na žaru... Tu su i odlični slatki specijaliteti poput tiramisu espressa, ali i sufflea od pistacija. Osim toga, najavljuju kako će tjedno uvoditi i nova jela. Trattoria poslužuje kuhinju južne Italije prema izvornoj recepturi.  

IMG 6363
Chefovi Luca Alfieri iz Rima i Vincenzo Chimenti iz Barija


Osim zvukova i mirisa, Luna Rossa će vas svojim uređenjem odmah s vrata odvesti u Italiju: tradicionalni crveni karirani stolnjaci, fotografije Rima, Venecije i Barija s njihovim poznatim znamenitostima, rustikalni detalji talijanskog izričaja, detalji koji slave talijanske specijalitete - pastu, maslinovo ulje, razni detalji u bojama Italije - crvenoj, i zelenoj te svakako njihova zastava.

IMG 6274

IMG 6288

IMG 6297IMG 6324IMG 6355

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location