Username *
Password *
Remember Me

Svako godišnje doba nosi svoje posebnosti, a proljeće poznati „proljetni umor“. Organizam se budi iz „zimskog sna“, navikava se na dulje dane, više sunčeve svjetlosti i  nestalne promjene vremena. Tijelo reagira na navedene promjene hormonalnim odgovorom –  širenjem krvnih žila i padom krvnoga tlaka. Kao rezultat svega nastaju simptomi proljetnog umora. Dodatno, teža prehrana tijekom zimskih mjeseci, koja ne obiluje svježim voćem i povrćem, doprinosi osjećaju lošijeg raspoloženja, dekoncentraciji i nedostatku energije. Spomenuti simptomi onemogućavaju normalno obavljanje svakodnevnih obaveza, a ponekad mogu dovesti do povećane razdražljivosti pa čak i blage depresije.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

Proljetni umor 00

Zahvaljujući jednostavnim savjetima i dodacima prehrani moguće je eliminirati proljetni umor i uživati u svemu lijepom što proljeće donosi.

1.    Tjelovježba – tjelesna aktivnost vrlo je važna za sveopće zdravlje. Primjerice trčanje je sport koji prirodno u tijelu dovodi do povećane proizvodnje endorfina i serotonina (hormona sreće). Osim što ćete se osjećati bolje, vaše tijelo će također izgledati odlično.
2.    Prehrana bogata vitaminom C – proljeće donosi na tržnice konačno i šarenilo boja na svakodnevnom tanjuru. Zeleno lisnato povrće, paprika, bobičasto voće i agrumi obiluju vitaminom C, a jednostavno ih je pripremiti na različite načine.   
3.    SAMe dodatak prehrani – kada je organizam zadovoljio potrebe za unosom vitamina C i tjelesnim aktivnostima, potrebno je učiniti i nešto po pitanju bolje koncentracije i potencijalnog lošeg raspoloženja. Prisutnost S-adenozil-L-metionina pronađena je u svakoj živoj stanici u kojoj ima ulogu donora metilne skupine putem kojih  S-adenozil-L-metionin utječe na sintezu i inhibiciju hormona i neurotransmitera, a time i na dobro raspoloženje, osjećaj poletnosti i energičnosti. Triptofan, aminokiselina koja se nalazi u plavoj ribi, mahunarkama, špinatu, jajima i sjemenkama se uz pomoć SAMe metabolizira u hidroksitriptofan, molekulu koja prethodi nastanku serotonina. Upravo je hormonalna ravnoteža ovih neurotransmitera ključna u osiguravanju dobrog općeg stanja i u vrijeme sezonskih promjena. SAMe nije moguće unijeti u organizam putem prehrane, već isključivo suplementacijom. Na hrvatskom tržištu moguće je pronaći Bestvite SAMe dodatak prehrani koji sadrži 75% (S,S) oblika SAMe-a, najaktivnijeg dostupnog oblika.

Izvor: Bottiglieri T. S-Adenosyl-L-methionine: from the bench to the bedside-molecular basis of a pleiotrophic molecule. Am J Clin Nutr. 2002; 76(5): 1151S-7S


same 00 cr 
Saznajte više na www.bestvite.hr


O brandu Bestvite:
Bestvite je američki brand iza kojega stoji kompanija s 20 godina iskustva u području nutricionizma. Svi se proizvodi proizvode u Sjedinjenim Američkim Državama uz strogu kontrolu kvalitete i prema standardima Current Good Manufactoring Practice (CGMP).
•    Za svaku pojedinu sirovinu Bestvite od svojih dobavljača zahtjeva certifikat naziva Certificate of Analysis (COA).
•    Svi Bestvite proizvodi su 100 % laboratorijski testirani prije plasiranja na tržište.
Istraživanja koja se provode prilikom osmišljavanja proizvoda branda Bestvite jamče vrhunsku kvalitetu i rješenja koja potrošačima nude dodatnu vrijednost.
Brz tempo života, prehrana koja nužno ne sadrži dovoljno hranjivih tvari i sveprisutan stres utječu na organizam i ostavljaju posljedice.
Kad tijelo traži više, probajte Bestvite!

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location