Username *
Password *
Remember Me

„U posljednje se vrijeme puno pažnje posvećuje zdravlju potrošača i odabiru ekoloških namirnica, a zanimljiva je činjenica da se unatoč gospodarskoj krizi bilježi rast prodaje eko proizvoda. Proučavajući stanje u SAD-u, smatram da ekološki proizvodi više ne predstavljaju isključivo trend, već rastuću svijest o važnosti brige za zdravlje i okoliš koja postepeno zahvaća cijeli svijet. Kako i osobno svako jutro pijem šalicu kave Mount Hagen, došao sam na ideju da i Hrvatima predstavim ovu visokokvalitetnu ekološku kavu koju hvale mnogi Amerikanci“, rekao je Neb Chupin, vlasnik tvrtke Hermes International.

coffee-03


Kava Mount Hagen dolazi s plodnog vulkanskog područja planine Hagen u Papua Novoj Gvineji, gdje je na nadmorskoj visini od 1500 do 1600 metara nastala prva ekološka plantaža kave na svijetu. Povoljna lokacija netretiranim plodovima daje iznimnu kakvoću, a na tim visinama uzgaja se i 100% ekološki uzgojena kava Arabica čija su zrna vrhunske kvalitete. Od drugih je proizvoda izdvaja i tehnološki postupak prerade i proizvodnje: nakon odabira isključivo najkvalitetnijih proizvoda, zrna kave prže se i hlade te se šalju na sušenje suvremenom metodom Freeze Dried (sušenje smrzavanjem) koja čuva okuse i arome koji inače sušenjem ishlape. Pojedince koji izbjegavaju kofein interesirat će činjenica da, za razliku od drugih bezkofeinskih kava koje se mogu naći na hrvatskom tržištu, ovaj brend Hagen izdvajanje kofeina izvodi potpuno novom i ekološki prihvatljivom metodom – uz pomoć ugljikovog oksida. To je inovativan i siguran tehnološki postupak za razliku od klasičnog postupka izdvajanja kofeina za koji se koristi metilen-klorid, toksičan i opasan za zdravlje i okoliš.

MountHagen--DB-image


Brend Dida Boža koji je diljem svijeta već poznat po proizvodima originalne dalmatinske recepture, razveselit će sve hrvatske kavoljupce ukusnim novitetom. Naime, na hrvatskom je tržištu predstavljena visokokvalitetna ekološka instant kava Mount Hagen profinjenog i bogatog okusa, koja je vodeći svjetski brend u području ekoloških instant kava.