Username *
Password *
Remember Me

Kihanje, curenje nosa, svrbež očiju i crvenilo već su tradicionalne proljetne tegobe koje muče sve one alergične na pelud. Proljeće je vrijeme kada se budi priroda, tada cvjeta drveće te je zrak prepun peludi trava, lijeske, oraha, brijesta, hrasta, breze, bora, javora, jasena, topole te čempresa. Neugodne posljedice alergija otežavaju normalno svakodnevno funkcioniranje, vrlo su iritantne, a istovremeno teško je izbjeći uzroke alergija, jer je pelud svuda oko nas. S obzirom da rijetko tko može otkazati sve obaveze i ne izlaziti iz kuće, što nije niti preporučljivo, potrebno je pronaći alternativan i prirodan način za rješenje problema.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

Alergija 00


Neka od novijih istraživanja govore o pozitivnim učincima i sinergijskom djelovanju  bromelaina (sirovi ekstrakt ananasa) i kvercetina (biljni pigment prisutan u voću i povrću) na ublažavanje upala u organizmu, a svaka alergija je ujedno i upalni proces.
Bromelain i kvercetin sinergijski djeluju jako učinkovito, s jedne strane kvercetin smanjuje oštećenja i iritacije uzrokovane slobodnim radikalima, inhibirajući histaminski odgovor koji uzrokuje alergijske reakcije, dok bromelain djeluje kao enzim koji limitira djelovanje različitih metabolita i imunoloških tijela koji potiču upalne procese. Dodatno, istraživanja su pokazala da bromelain poboljšava apsorpciju kvercetina pa samim time i  njegovo djelovanje, budući da se kvercetin slabo apsorbira, odnosno oko 25% kvercetina se apsorbira u tankom crijevu.
Zbog svih navedenih pozitivnih djelovanja ovih dviju prirodnih supstanci preporuča se uzimanje kapsuliranog oblik kvercetina, uz dodatak proteolitičkog enzima iz ananasa, zvanog bromelain, koji ima antiinflamatorni, odnosno protuupalni odgovor i uz to pospješuje apsorpciju kvercetina te pomaže pri ublažavanju alergijskih reakcija.
Bestvite Bromelain/Kvercetin jedini je dodatak prehrani na hrvatskom tržištu koji sadrži ove dvije supstance u sinergijskoj kombinaciji.

 

bromelain 00 cr

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location