Username *
Password *
Remember Me

Za ovogodišnji Croatia Food Festival, koji će se održati na Kapucinskom trgu u Varaždinu 23.i 24.4.2016., organizatori su pripremili brojne gastro poslastice. Posjetitelji će moći isprobati i Ham steak – marinirani svinjski odrezak od 700 grama koji će se posluživati s najpoznatijom američkom kupus – salatom, popularno nazvanom coleslaw koja savršeno nadopunjuje jela s grilla.

GRILL1

Na varaždinskom festivalu će se moći kušati i tjestenina s hrvatskim potpisom, a radi se o krčkim šurlicama – tijestu oblikovanom na žbicu, pletaćoj igli ili čačkalici koje svojim oblikom podsjeća na slonovu surlu. Poznate krčke šurlice posjetiteljima će biti poslužene u morsko – mesnoj varijanti s kozicama i pršutom. Bit će tu i azijske kuhinje, a zvijezda te scene bit će poznati kuhar Vid Nikolić.

 RILL3

Rebarca i krilca postala su pravi hit i zagrebačke gastronomske ponude – nedavno je Batak Grill u svoju ponudu uveo meso pripremljeno takozvanom souse vide tehnikom kojom se sočnost zadržava u potpunosti. Naime, meso se stavlja u posebne plastične vrećice koje se vakuumiraju i uranjaju u posebne vodene kupke od 80 stupnjeva na gdje se sve skupa kuha čak pet i pol sati. 

 GRILL2