Username *
Password *
Remember Me

Dvanaest novih slastica eko imanja Zrno prva su potpuna linija certificiranih ekoloških i veganskih slastica na našem tržištu, a nalaze se ekskluzivno u zagrebačkim Bio & Bio cafeima u Radničkoj 49 i Oktogonu. U ponudi je šest grupa proizvoda: muffini, cookies, brownies, tarts, scones i krenzl, spravljeni od organskih sastojaka po veganskim recepturama. Zaslađeni su nerafiniranim šećerom i sirupom od agave, a one koji u prehrani izbjegavaju pšenicu, oduševit će varijante s pirovim brašnom.

tart komadice cr

Slastice su izrađene ručno, u malim serijama na Zrno eko imanju, a kreator linije je Zlatko Pejić, vlasnik Zrno eko imanja te poznati inovator posebnog besvasnog kruha kojeg je predstavio prije pet godina. I u stvaranju ovih proizvoda poštivani su posebni kriteriji: odabir cjelovitih ekoloških namirnica, nekorištenja aditiva  i aluminijskog praška za pecivo koji su dokazano štetni za zdravlje; kolači su veganski tako da ne sadrže jaja i kravlje mlijeko, u zamijesu se koristi izvorska voda s imanja, a  u proizvodnji se ne koriste rafinirani šećer i ulje.

cookies kikiriki

Važan kriterij pri njihovu stvaranju, kako ističe Pejić, bio je da, osim što su zdravi, ovi kolači budu ukusni te vizualno jednostavni. Kao poznati eko aktivist, istaknuo je i važnu ekološku komponentu: “Mi svojim odabirima činimo utjecaj na vlastito zdravlje, ali i na zdravlje Planeta. Proizvodnja ovih kolača ima oko 2,5 puta manji ekološki otisak nego li proizvodnja konvencionalnih kolača. Naravno da mi ovime nećemo riješiti globalni problem stanja okoliša, ali možemo biti dio trenda i poticati druge da se uključe te kao potrošači zahtijevati više ovakvih, održivih proizvoda”.

browniekrenzlmuffin-kokos 1muffin cokoladamuffin kokosmuffin kokos mak cokoladascones grozdjicascones izradaslastice-biobio-12slastice-biobio-19sones slanitart

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location