Username *
Password *
Remember Me

Takenoko, kultna zagrebačka okupljališta zaljubljenika u japansku kuhinju, nakon 15 godina dobiva jednu i to novu adresu, Masarykova 22. Na novoj lokaciji specijalitete će i dalje pripremati dugogodišnji chef kuhinje Motohiko Mochizuki, zajedno s Mariom Obrovcem.

Takenoko 09


Na novom, izmijenjenom meniju moći ćete pronaći: uni-ikra morskog ježa, koja je gastro hit u svijetu te wagy beff i ramen soup. Ponudu koktela i pića osmislila je grupa Ros Solis G&T na čelu s Marinom Nekićem – predlažu da isprobate Old fashion Takenoko, koktel s japanskim viskijem starim 15 godina, u čast 15. godišnjice restorana.

Za predivan interijer, koji broji 300 kvadrata, bio je zadužen zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft odnosno dvojac - arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak.- Prostoru smo udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana velikih svjetskih metropola: karakteristike su otvoreni prostor, izabrane nijanse i čisti minimalistički pristup – izjavili su autori. Prostorom dominiraju unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje su posebno za Takenoko dizajnirali Paulo Valčić i Boran Petljak.

Foto: Duško Vlaović

 Arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak
Autori vizualnog identiteta nove lokacije: arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak

Takenoko 01Takenoko 02

Takenoko 11Takenoko 03Takenoko 04Takenoko 05Takenoko 06Takenoko 07Takenoko 08Takenoko 10

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location