Username *
Password *
Remember Me

Roštilj je gastro delicija toplih dana – ne, ne radi se samo o bacanju mesa na rešetke, već o umijeću koje sada oplemenjuje Akademija Žara: majstori roštilja Miha i Nejc Pešec jučer su nam na imanju u okolici Zagreba pokazali kako na roštilju složiti i rižoto sa škampima i šparogama, hobotnicu s povrćem te razne mesne i riblje specijalitete. Do sada su održali tridesetak akademija žara. - Misija Kralja žara je prvenstveno podizanje kulture pripreme roštilja i s tim ciljem razvijena je akademija na kojoj se uči, kako dobiti najbolje od roštilja. Sve što vam je potrebno za pravi roštilj od sada možete naći u Kralju žara, od kvalitetnih roštilja Weber, Kamado Joe i La Caja China do velikog izbora dodatne opreme, premium mesa, a uskoro će biti dostupni i vlastiti začini i umaci – objavljeno je.

 IMGP8746

Akademija obično traje 8 sati tokom kojih se obrađuju teme od paljenja roštilja i raznih načina pripreme roštilja i pečenja, pa sve do omraženog čišćenja roštilja. Razrađuju se vještine pečenja, sastav namirnica i priprema hrane, a sudionici se mogu uključiti i u samo pečenje i pripremu jela. Akademija je podijeljena u nekoliko faza: Uvod u pečenje, Morska akademija, Dimljenje i Kobe akademija, gdje se pripremaju najbolji komadi mesa iz cijelog svijeta.

 IMGP8564

- Svjetski priznati roštilji dostupni su i u prodajnom salonu Kralj žara. Svi koji su se jednom susreli s roštiljem dobro znaju da je Weber kralj roštilja. George Stephen se dosjetio i izumio roštilj s poklopcem, i sa njime izazvao revoluciju u roštilju: prvo u Americi, a zatim u cijelom svijetu. George je slijedio dva osnovna cilja: njegovi roštilji moraju biti inovativni, ali izuzetno izdržljivi; postizanje visokih standarda kvalitete za korisnika kako bi se osiguralo dugogodišnje bezbrižno korištenje. Današnju raznolikost roštilja ne možemo zamisliti bez Georgeva izuma. Zbog poklopca može se iskoristiti i topli zrak, koji se nalazi oko hrane, što posebno dolazi do izražaja kod indirektne metode pečenja na roštilju. Mnogi roštilji na drveni ugljen su optički vrlo slični Weber roštilju, ali razlika u kvaliteti je očita. Vitalni dijelovi Weber roštilja, poput poklopca i kotla odnosno komore za pečenje, plamenici, sistem za paljenje i čišćenje, imaju iznimno dug vijek trajanja – objavila je Akademija žara.

 IMGP8566IMGP8625

Marijana Batinić i ekipa majstora roštilja

IMGP8690IMGP8700IMGP8715

IMGP8754

IMGP8775IMGP8784IMGP8838IMGP8849IMGP8851IMGP8900IMGP8933