Username *
Password *
Remember Me

Odnedavno je na našem tržištu dostupna Vitamin Well voda, napitak obogaćen elektrolitima, amino kiselinama, vitaminima i mineralima, biljnim i voćnim ekstraktima, lagano zaslađen prirodnim voćnim šećerom.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

 voda3


Vitamin Well osmišljena je prvotno kao pomoć organizmu da izdrži pojačane fizičke napore, ali su ga vrlo brzo osim profesionalnih sportaša otkrili i rekreativci te široka javnost kao zdravu alternativu svim slatkim i gaziranim napicima.
Vitamin Well proizvodi švedski su premium brand i razvijeni su u suradnji sa stručnjacima za metabolizam tijela i regulatorni sustav. U svibnju 2008. godine prva tri proizvoda lansirana su na švedsko tržište, a zanimljivo je znati i da su svi proizvodi proizvedeni u domaćinstvima na jugu Švedske.

Sadrže upola manje kalorija u usporedbi s drugim bezalkoholnim pićima, a od ukupno devet okusa u Hrvatskoj su u ponudi četiri: Reload, Everyday, Antioxidant i Defence, svaki s jedinstvenom funkcijom.

voda


Vitamin Well Defence sadrži vitamine C, B12 i cink koji pridonosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava. Sadrži i  ekstrakte bazge i zelenog čaja.
Vitamin Well Reload je izvor magnezija koji uravnotežuje elektrolite, biotina i vitamina B12. Oni pridonose normalnom metabolizmu te potiču stvaranje energije. Također je izvor vitamina D koji se pod utjecajem sunčevih zraka prirodno stvara u koži.
Vitamin Well Everyday sadrži 7 vitamina i 3 minerala. Niacin, patotenska kiselina i vitamin B12 pridonose normalnom metabolizmu i potiču stvaranje energije, a magnezij uravnotežuje elektrolite.
Vitamin Well Antioxidant sadrži antioksidanse vitamin C i E te minerale selen, mangan, bakar i cink koji štite stanice od oksidativnog stresa.
Gdje kupiti: u Farmacia specijaliziranim prodavaonicama

water vitamin well cr


Tijelo odrasle osobe sadrži oko 60% vode, stoga ne čudi što čovjek bez vode može preživjeti samo nekoliko dana. U vodenom se mediju odvijaju reakcije metabolizma te je voda sastavni dio tjelesnih tekućina.
Uz to, voda i hladi tijelo, što je posebno važno za tjelesno vrlo aktivne osobe. Potreba za vodom ovisi o brojnim čimbenicima: dobi, spolu, temperaturi i vlažnosti zraka, prehrani i gubitku znojenjem uslijed tjelesne aktivnosti. Općenito, čovjeku je dnevno potrebno između 1,5 i 3 l vode na dan.
Kada se govori o detoksikaciji organizma, valja reći da je unos dovoljne količine vode izuzetno važan tijekom mršavljenja. Konzumiranje vode stvara osjećaj sitosti, no osim toga u njoj se otapaju i iz organizma izlučuju razgradni produkti štetnih tvari deponiranih u masnom tkivu.
Iako je potreba za vodom općenito povećana kod ljudi koji su za vrućina tjelesno aktivni na otvorenom, sportaši na njezin unos moraju obratiti posebnu pozornost jer dehidriranost negativno utječe na umni i tjelesni učinak, odnosno sportski rezultat. Kada je tijelo dehidrirano, volumen krvi se smanjuje. Otežan je transport kisika i hranjivih tvari u mišiće, odnosno uklanjanje otpadnih tvari iz mišića. Potrebno je, dakle, stalno voditi brigu o dobroj hidriranosti organizma.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location