Username *
Password *
Remember Me

Slabost, pojačani umor, otežana koncentracija, bljedoća kože i sluznice, vrtoglavica, zujanje u ušima, kratak dah, poremećaji sna, gubitak apetita i depresija - sve su to poznati simptomi anemije koju uobičajeno povezujemo s nedostatkom željeza. No, kod pojedinih oblika anemije, radi se zapravo o nedostatku vitamina B12. Možemo ga pronaći u hrani - mesu i povrću, no često nam je menu slab s vitaminima, stoga ćemo posebnuti za dodacima prehrani. Ne zaboravite da je raznovrsna prehrana najbolja za zdravlje, danas ima niz obiteljskih poljoprivrednih gspodarstava koja nude domaću, zrdavu i lokalnu hranu.

 dotcomgiftshop 452530
Long Tall Sally


Što trebate znati o vitaminu B12?
Metilkobalamin jedini je fiziološki aktivan oblik vitamina B12 te može proći krvno-moždanu barijeru. Ne sadrži nijednu štetnu tvar, a u tkivima se zadržava gotovo tri puta dulje od cijanokobalamina te se stoga najčešće preporučuje. Metillkobalamin je potreban za normalno funkcioniranje živčanog sustava te je prvi oblik ovog vitamina u kontekstu poboljšanja zdravlja živčanog sustava.

 
Iznimno je važno odabrati biološki aktivan oblik vitamina B12. Umjesto tableta ili kapsula koje nepotrebno opterećuju probavni sustav i metabolizam pa ih starije osobe teško ili uopće ne mogu uzimati, najbolji je oblik oralni sprej. Raspršivanje pod jezik uglavnom ne opterećuje probavni sustav i metabolizam, nego ih zaobilazi i ide izravno u krv - izjavila je mag. pharm. Seida Iličić, stručnjakinja za regulatorne standarde ekoloških proizvoda.


dotcomgiftshop 452530
Dot com giftshop

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location